La plataforma anti incineradora afirma que Aragonès s'oposa al projecte i que s'ha compromès a obrir debat al Govern

El vicepresident català fa una visita al Berguedà marcada per la pandèmia i el polèmic projecte de la incineradora

10 de juliol del 2020
Actualitzat a les 14:34h
El vicepresident Pere Aragonès signant el llibre d'honor de l'Ajuntament de Cercs.
El vicepresident Pere Aragonès signant el llibre d'honor de l'Ajuntament de Cercs. | Govern
El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, va visitar aquest dijous l'Hospital Sant Bernabé de Berga i l'Ajunament de Cercs on va signar el llibre d'honor i va mantenir una reunió amb l'alcalde Jesús Calderer.

Calderer ha explicat a NacióBerguedà que en la reunió van tractar bàsicament tres temes. "Per una banda, vam tractar el tema sanitari que ens preocupa, els CAPs que no s'acaben d'obrir i dels quals creiem que és molt necessari recuperar el servei, sinó totalment, almenys bona part", ha expressat l'alcalde. 

De l'altra, també es va parlar del polèmic projecte de la incineradora a la central tèrmica del municipi. "Hem donat la visió de l'ajuntament que ja hem expressat altres vegades, de la central tèrmica li hem explicat com va néixer tot i com està fins el dia d'avui", ha dit Calderer.
 
Finalment, es va tractar el futur complicat del sector turístic, i es va destacar el paper del parc del terror d'Horrorland. "Ens preocupa molt la repercussió i tot el que significa si Horrorland no acaba obrint aquest octubre i novembre. Ja ens hem assabentat que l'Ultra Pirineu no es fa, i si tampoc aconseguim que Horrorland funcioni, encara que sigui amb una part dels 25.000 visitants de l'any passat, això tindrà un impacte al sector turístic", ha exposat el batlle. "Hem parlat de com els podem ajudar, i de com això pot afectar el turisme de la comarca, perquè venen moments molt durs", ha afegit Calderer. 

Durant el seu pas per Cercs, i fora de l'agenda oficial, Aragonès també va mantenir una trobada amb membres de la plataforma anti incineradora. Ho va fer acompanyat de la vicesecretària general d’Acció Política d'Esquerra, Sara Bailac, entre altres. Els opositors al projecte li van expressar la seva disconformitat "per la intenció manifesta de voler posar una incineradora de residus industrials al bell mig del Berguedà" i li van recalcar "el caràcter antidemocràtic, més propi d'un país de cacics d'aquesta instal·lació i la inacció respecte a les manifestes irregularitats del projecte del Departament de Territori i Sostenibilitat". 

Des de la plataforma anti incineradora asseguren que Aragonès va mostrar-se en contra de la incineradora i va comprometre's a obrir el debat dins del Govern català "de forma immediata".
 
Els opositors a la incineradora van demanar-li que es respecti escrupolosament "la moratòria aprovada al Parlament el passat febrer, al màxim òrgan de representació de la sobirania del nostre país". 

A l'Hospital Sant Bernabé de Berga, Pere Aragonès va estar acompanyat de l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, el president del Consell Comarcal, Josep Lara, la delegada del Govern a la Catalunya Central, Alba Camps, i els responsables i professionals del centre.