La PAHC Berguedà ocupa l'oficina del BBVA de Bagà

La Plataforma no descarta passar la nit a l'entitat bancària i afirma que no marxarà fins que es trobi una solució

Redacció
22 d'abril del 2015
Actualitzat a les 12:36h
Ocupació de l'oficina del BBVA de Bagà
Ocupació de l'oficina del BBVA de Bagà | PAHC

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i el Capitalisme (PAHC) del Berguedà han iniciat aquest dimecres al matí l'ocupació de l'oficina del BBVA que hi ha al municipi de Bagà, com una mesura de força per aconseguir la condonació d'un deute de 20.000 euros a una veïna, la Rosa. L'acció ha començat als volts de les 11.00 del matí, quan una desena de membres de la Plataforma han entrat a l'entitat, i han exigit parlar amb els responsables. En aquests moments, i segons han explicat a NacióBerguedà, s'està negociant una solució satisfactòria per a totes les parts. 

El cas de la Rosa, han destacat, ve del fet que, conjuntament amb el seu marit, són cotitulars d'un pis propietat d'un seu tiet que ja es va subhastar, i que es va adjudicar a aquest banc, quedant un deute de 20.000 euros per pagar. Ara, el BBVA reclama aquests diners a la Rosa, que no va viure a l'immoble i que, d'altra banda, no pot fer front al pagament. En aquest punt, la PAHC reclama que el BBVA condoni el deute que queda pendent, perquè la situació és alarmant, sumat als problemes que arrossega l'afectada; una incapacitat del 60% i un fill que també pateix una discapacitat. 

“La idea és sortir d'aquí amb alguna cosa clara”, ha explicat la plataforma a aquest diari, alhora que ha assegurat que, si no hi ha una solució, no marxaran. En aquests moments, la PAHC està esperant per parlar amb el responsable comarcal de l'entitat, ja que el director de l'oficina avui no hi era, i no descarten passar la nit allà. En qualsevol cas, consideren que el motiu de reivindicació és “lògic”, i afirmen que l'acció seguirà fins que no se'ls doni una solució justa.