Gironella ratifica l’acord de mediació per garantir el subministrament elèctric al carrer Olvan Alt

L'acord ha arribat després d’un procés de mediació, instat a través del jutjat, arran d’una demanda d’una comunitat de propietaris contra l'Ajuntament

Redacció
09 de juliol del 2020
Actualitzat a les 14:13h
Plenari municipal de Gironella.
Plenari municipal de Gironella. | Aj. Gironella
El ple de l’Ajuntament de Gironella ha ratificat aquesta setmana l'acord de mediació que garantirà que els veïns del carrer Olvan Alt puguin connectar-se a la xarxa elèctrica i disposar de comptador individual de llum i subministrament en garanties després de més de 13 anys d'aquesta problemàtica al municipi.

Aquest acord ha arribat després d’un procés de mediació, instat a través del jutjat, arran d’una demanda d’una comunitat de propietaris contra l'Ajuntament. "El que s’ha evidenciat en aquest procés de mediació és que totes les obres i instal·lacions estaven fetes quan es van acabar els blocs de pisos, i el que va originar aquesta problemàtica va ser un impagament del promotor a l’instal·lador", ha explicat l'alcalde David Font.

L'acord contempla el pagament per part de les comunitats de veïns i l’empresa que té part dels terrenys de la zona afectada i edificis en construcció de 70.000 euros del cost que es va deixar de pagar a l'instal·lador, i un cop fet el pagament, l'instal·lador iniciarà els tràmits de cessió de la instal·lació elèctrica a la companyia. Font va explicar que a la mediació també hi ha participat l’instal·lador, i totes les comunitats de propietaris dels blocs afectats.

Els altres punts de l’ordre del dia han estat l'aprovació del text refós de la modificació puntual del PGO de Gironella, la cessió gratuïta de domini d'un terreny a la Generalitat de Catalunya per a la construcció de l'estació d’autobusos i l'elecció de les festes locals de l'any 2021, que seran el 26 d'abril i el 16 d'agost.

100.000 d'ajudes al teixit econòmic

Al torn de precs i preguntes, el cap de l’oposició, Albert Xoy, ha preguntat a l'equip de govern si contemplava convocar altres convocatòries d’ajuts socials o pel teixint econòmic.

David Font ha afirmat que ja s’han previst dues convocatòries d’ajudes al teixit econòmic per la pèrdua d’ingressos, una referent al primer trimestre i l’altra al segon, i que a nivell social s’han incrementat les ajudes de llibres i material escolar, i s’han canalitzat les ajudes socials també cap al Banc d’Aliments.

En total es preveu destinar 100.000 euros a les ajudes al teixit econòmic, 40.000 euros destinats al primer trimestre, i 60.000 euros al segon trimestre. En el cas que no s’exhaureixi l'import es faran accions per desenvolupar el teixit econòmic i promocionar el comerç local, ha comentat el regidor de Promoció Econòmica, Santi Felius.

Pel que fa a les ajudes socials, la regidora Teresa Terricabres, ha detallat que s’ha ofert atenció psicològica per a totes aquelles persones que no han pogut anar al centre de salut mental i s’ha garantit una major presencia de producte fresc al Banc d’Aliments.
Arxivat a