El Consell signa un conveni per millorar la recollida selectiva als càmpings del Berguedà

L'empresa Ecoembes ha posat en marxa una prova pilot al Càmping Berga Resort

07 de juliol del 2020
Actualitzat a les 21:11h
 En una primera fase, es procedirà al tancament dels contenidors de totes les fraccions del Càmping Berga Resort.
En una primera fase, es procedirà al tancament dels contenidors de totes les fraccions del Càmping Berga Resort. | CC Berguedà
El Consell Comarcal del Berguedà ha signat un conveni amb l'empresa Ecoembes per potenciar la recollida selectiva als càmpings de la comarca. El projecte s'ha posat en marxa al Càmping Berga Resort amb la voluntat d’estendre'l a la resta dels càmpings dels municipis amb el sistema porta a porta, segons han explicat fonts comarcals.

El passat divendres 3 de juliol es va signar un conveni entre Ecoembalajes España SL (Ecoembes) i el Consell Comarcal del Berguedà amb l'objectiu de realitzar una prova pilot "per millorar la recollida selectiva als càmpings". En una primera fase, es procedirà al tancament dels contenidors de totes les fraccions que el Càmping Berga Resort va col·locar fa uns mesos. Des del Consell han indicat que a partir d'ara "només s’hi podrà accedir mitjançant targetes o similars que permetran la identificació dels usuaris i limitaran l’accés i l’ús dels contenidors, exclusivament als usuaris del càmping". Es tracta d'una mesura que ja esperava poder-se dur a terme en el moment de la instal·lació i que ara aquesta prova pilot farà efectiva. En els propers dies, es portaran terme les tasques de difusió i sensibilització als clients del càmping de Berga amb informadors i xerrades, i es tancaran els contenidors de les instal·lacions "amb la major celeritat possible", apunten des del consell comarcal. 

Aquest sistema restringirà l'ús dels contenidors només per als campistes. D'aquesta manera, es vol aconseguir que totes les persones que fan estada al càmping participin al model de recollida porta a porta i així millorar, encara més, els resultats de la recollida selectiva de residus de la comarca.

Actualment, al Berguedà hi ha 19 càmpings en actiu, 7 dels quals estan a municipis on hi ha implementat el sistema de recollida porta a porta. Els 12 restants són en municipis amb recollida de residus en contenidors en àrea de vorera. Per tot això, amb l'experiència obtinguda, aquest projecte s’anirà ampliant a tots els càmpings del Berguedà que estiguin en municipis amb el model porta a porta.