Salut anuncia l'obertura parcial d'una majoria dels consultoris mèdics del Berguedà

Abans d'anar-hi, es recomana utilitzar els mitjans telemàtics o trucar per telèfon per evitar desplaçaments innecessaris

07 de juliol del 2020
Actualitzat a les 18:25h
Dispensari mèdic municipal de Bagà.
Dispensari mèdic municipal de Bagà. | ACN
Una àmplia representació dels consultoris locals del Berguedà recuperaran part de l'activitat aquesta setmana, segons informa l'ICS en un comunicat. Aquest era un dels clams que feien els alcaldes per començar a recuperar la normalitat al servei d'atenció primària a l'Alt Berguedà. També el ple de Berga va demanar per unanimitat "el retorn immediat a la normalitat" dels serveis d'atenció mèdica per evitar el col·lapse de l'hospital comarcal.

En un primer moment, Salut va informar que estudiava reobrir els consultoris mèdics després de l'estiu a causa de les vacances acumulades del personal. Però finalment ha anunciat que reobrirà parcialment els dispensaris municipals aquesta setmana. 

La majoria de centres obriran amb una agenda de visites programades i l'assistència anirà a càrrec d'infermeria. Des de l'ICS demanen que per gestionar les demandes, abans de desplaçar-s'hi, es truqui o s'hi contacti a través de l'eConsulta. Fora dels horaris de consulta de cada consultori, els CAP de referència que donen cobertura a la població són Guardiola de Berguedà, Gironella i Puig-Reig. Pel que fa a dissabtes, diumenges i festius, la població de l'Alt Berguedà serà atesa a Guardiola i els del Baix Berguedà aniran a Berga. Les nits de 20 a 8 del matí s'atendrà tothom des de Berga.

L'ús de la mascareta dins els centres és obligatòria i els acompanyants només es permeten en casos imprescindibles. Caldrà arribar a l'hora de la visita indicada, no abans. També es demana rentar-se sovint les mans i respectar la distància de seguretat.