​El debat de NacióBerguedà comptarà amb els caps de llista de totes les candidatures que es presenten a Berga

L'acte se celebrarà diumenge, 17 de maig, al Teatre Patronat de la capital berguedana

Redacció
21 d'abril del 2015
Actualitzat el 15 de maig a les 19:42h
Candidats
Candidats | NB

El debat que organitza NacióBerguedà juntament amb el grup de debat 'En Cercle' comptarà, finalment, amb la presència dels caps de llista de totes les candidatures que es presenten a les eleccions municipals de Berga. És a dir, serà el moment en què Antoni Biarnés (CiU), Ermínia Altarriba (ERC), Rosalia Monroy (PSC), Montse Venturós (CUP), Joan Antoni López Noguera (PPC) i Joan Torres (ICV) confrontaran les seves propostes per a la capital berguedana. 

NacióBerguedà, juntament amb el grup de debat de joves berguedans, ha decidit incloure la presència del candidat ecosocialista arran de les peticions de diversos lectors del diari digital que volen comptar amb la participació de Torres en aquest esdeveniment. Per tal de satisfer la totalitat de l'audiència i de respondre a totes les sensibilitats polítiques, s'ha revisat el criteri a l'hora de concebre el debat. 

Els motius que van portar, en un primer moment, a comptar amb la presència de cinc candidats és que es volia restringir la participació als partits amb representació a l'Ajuntament de Berga. Certament, hi havia una situació poc usual amb el fet que ERC compta ara mateix amb regidors que militen al seu partit tot i que van ser escollits, ara fa quatre anys, arran de la seva participació a les llistes del Partit dels Socialistes de Catalunya. Això, i la pràcticament ininterrompuda presència d'aquestes formacions al consistori van portar a la conclusió que havien de tenir cabuda en el debat. 

D'altra banda, hi ha el factor del desenvolupament de l'acte. Mentre que els cara a cara o els debats de pocs participants permeten un intercanvi fàcil de posicions, els debats amb un elevat nombre de participants poden acabar sent un missatge direccional del candidat al públic, amb poc marge de rèpliques i contrarèpliques. Aquest element també va portar l'organització de l'esdeveniment a intentar restringir el nombre de participants. 

Sigui com sigui, l'únic objectiu de NacióBerguedà i 'En Cercle' és el de promoure un debat polític de fons en aquestes eleccions municipals que hi hauran pròximament a Berga i a la resta de municipis del Principat. És per això que, detectant l'interès de diversos lectors del diari per la presència d'ICV al debat, la millor opció ha semblat la de replantejar-lo. L'acte se celebrarà diumenge, 17 de maig, al Teatre Patronat de Berga a les cinc de la tarda.