Berga porta la imatgeria de la Patum a Sant Francesc amb motiu de l'exposició sobre la festa

Les colles han traslladat a peu les figures enmig de la sorpresa d'alguns vianants

07 de juliol del 2020
Actualitzat a les 15:53h
Els Gegants de la Patum dirigint-se a Sant Francesc, aquest dilluns a la tarda.
Els Gegants de la Patum dirigint-se a Sant Francesc, aquest dilluns a la tarda. | @gegantspatum / Instagram
La comparseria de la Patum ja és al convent de Sant Francesc de Berga, on divendres 10 de juliol s'estrenarà una exposició dedicada a la festa. La mostra exhibirà les figures de la Patum, acompanyades de textos, fotografies i vídeos. Les comparses s'han traslladat aquest dilluns a la tarda des dels baixos de l'Ajuntament de Berga fins a l'equipament cultural de Sant Francesc, prenent per sorpresa els berguedans que aquesta tarda eren al centre de Berga i que s'han topat amb una imatge gens habitual als carrers de la ciutat el mes de juliol. 
 
L'exposició patumaire espera convertir-se en un important atractiu per a la ciutat els pròxims mesos. La proposta permetrà gaudir de l'esperit de la festa berguedana en aquest espai cultural en un any en què la pandèmia de la Covid-19 ha obligat l'Ajuntament de Berga a prendre la històrica decisió de cancel·lar-la per primera vegada des de 1938. Els dissabtes la proposta es complementarà amb una visita guiada a diferents espais del barri vell relacionats amb la Patum, i també hi haurà activitats didàctiques i tallers. L'exposició preveu mantenir-se oberta fins el gener de 2021. 

Les entrades per l'exposició costaran 5 euros i es compraran in situ al convent de sant Francesc. Els nens fins a 12 anys no pagaran.

L'exposició de la Patum suposa tornar a obrir al públic l'equipament cultural del convent de Sant Francesc que va estrenar-se a mitjan 2019 amb l'exposició antològica del pintor berguedà Joan Ferrer. 
Arxivat a