Gironella anuncia una Festa Major adaptada a la Covid-19 amb Suu de cap de cartell

El programa d'activitats es redueix de 6 a 3 dies i se celebrarà a la plaça de l'Estació per controlar l'aforament que estarà limitat a 400 persones per espectacle

06 de juliol del 2020
Actualitzat a les 21:02h
Presentació de la Festa Major de Gironella.
Presentació de la Festa Major de Gironella. | Pilar Màrquez Ambròs
Gironella es prepara per viure una Festa Major de tres dies adaptada a les mesures sanitàries per la Covid-19. La festa se celebrarà del 14 al 16 d'agost, coincidint amb el patró de la vila, Sant Roc, i hi haurà espectacles infantils, vermuts, concerts per a joves, havaneres i els ja tradicionals concerts amb orquestra. Els caps de cartell ja confirmats són Suu - autora de la cançó de l'estiu de TV3 -, Xiula, l'Orquestra Venus i el grup de versions Hotel Cochambre, un tribut a Supertramp.

La plaça de l'Estació es convertirà en un recinte tancat amb aforament limitat i capacitat per a 400 persones per espectacle.

L'alcalde de Gironella, David Font, ha explicat en roda de premsa que "hem estat treballant perquè Gironella tingui Festa Major 2020, malgrat les dificultats que suposa la Covid-19". Font ha assegurat que "hem planificat i adaptat els protocols de seguretat i volem seguir insistint a la ciutadania que s'ha de tenir responsabilitat i en cap cas abaixar la guàrdia".

La celebració s'ha reduït de 6 a 3 dies per tal de complir amb els requisits de seguretat amb les màximes garanties. Tanmateix, Font ha reiterat que no dubtaran en suspendre els actes si així ho recomana la situació sanitària a l'agost. "Les circumstàncies que avui ens fan dir que estem preparats, si tots plegats no som responsables, si no fem cas a les autoritats sanitàries, ens poden abocar a replantejar-ho i suspendre-ho", ha matisat l'alcalde durant la presentació. 

Serà una Festa Major atípica. Hi haurà un Vermusic XXL, però amb un gran control higiènic i mesures de seguretat, segons ha afirmat el regidor de Festes de l’Ajuntament de Gironella, Lluís Vall. A la plaça de l'Estació, es faran cinc actes cada dia, es buidarà el recinte després de cada actuació i un grup de joves voluntaris farà la neteja i desinfecció de l'espai entre activitats.

L'envelat disposarà d’escenari i s'hi ubicaran sis food trucks, dues de les quals s’han ofert a bars i restaurants del municipi. El públic es repartirà en taules de 2, 4, 8 o 10 persones de manera "que hi podrà venir amb amics i familiars", ha subratllat Vall. Lluís Vall ha dit que no volien cadires separades, per tal que les persones puguin interactuar amb el seu mateix cercle, però en cap cas podran fer-ho amb altres taules. "L'espai ens ho permet i pensem que és una bona alternativa", ha apuntat el regidor. 

Les entrades tindran un preu mòdic de 2 o 3 euros en funció del concert, i s'hauran de comprar per taules. L'oferta d'actuacions serà molt diversa. "No volíem deixar fora cap franja d'edat", ha explicat Lluís Vall. El programa complet es donarà a conèixer en les properes setmanes. 

El regidor Vall ha destacat que els actes seran un reflex de la Festa Major, però en petit format, adaptats a la situació actual de pandèmia i garantint les mesures de seguretat i el distanciament social. El pressupost s'ha vist reduït a la meitat, de 80.000 a 40.000 euros. Per tant, els 40.000 euros restants que habitualment es destinen a la Festa Major enguany han anat a parar a les ajudes per a empreses i autònoms del municipi.

Els dies de festa grossa s'intensificarà la vigilància a la vila per tal d'assegurar que ningú celebra la Festa Major pel seu compte a la via pública i corroborar que tothom respecta les mesures per evitar el contagi de coronavirus.
Arxivat a