El CAP de Guardiola recupera l'atenció continuada per urgències diürnes en caps de setmana

Els professionals de l’ICS a la Catalunya Central reiteren la importància d’utilitzar mitjans telemàtics o de trucar per telèfon abans d’adreçar-se als CAP per evitar desplaçaments innecessaris

06 de juliol del 2020
Actualitzat a les 17:21h
CAP de Guardiola de Berguedà.
CAP de Guardiola de Berguedà. | ICS
El Punt d'Atenció Continuada del CAP de Guardiola de Berguedà recuperarà progressivament la seva activitat els dissabtes, diumenges i festius de 8 del matí a 8 del vespre a partir del pròxim dissabte 11 de juliol. Fins ara, el CAP de Guardiola només atenia els seus pacients entre setmana, de dilluns a divendres, també en horari diürn, a causa de les mesures imposades durant l'estat d'alarma. 

L'Institut Català de la Salut (ICS) ha informat aquest dilluns que el centre d'atenció primària de Guardiola reactiva l'atenció d'urgències els caps de setmana i festius en horari diürn. Aquesta era una de la demanda dels alcaldes per començar a recuperar la normalitat al servei d'atenció primària a l'Alt Berguedà. Per poder gestionar les demandes de la ciutadania, abans de desplaçar-s'hi cal trucar-hi per telèfon (93 822 71 72) o bé contactar-hi a través de l'eConsulta, amb l'objectiu de concretar els detalls de la visita.

En cas que els professionals recomanin una atenció presencial, es recordaran a la ciutadania les indicacions següents: l'ús de la mascareta és obligatori, els acompanyants només es permeten en casos imprescindibles, cal arribar a l'hora de la visita indicada i no abans, cal respectar la senyalització i les indicacions dels professionals, cal rentar-se les mans sovint i respectar la distància de seguretat.

Les persones usuàries també es podran adreçar al telèfon 061 davant de qualsevol consulta.
El CUAP Berga, situat a l'Hospital Sant Bernabé, donarà cobertura a la població de l’Àrea
Bàsica de Salut Alt Berguedà (Guardiola de Berguedà), de dilluns a diumenge, de 8 del vespre a 8 del matí. 

Evitar els desplaçaments als CAP

Amb la voluntat d'evitar els desplaçaments innecessaris als centres d'atenció primària, els professionals de l'ICS fan una crida a utilitzar el telèfon o bé l'opcióCom et podem ajudar, contacteu amb mi del web de programació de visites o l'eConsulta.