CiU presenta quatre candidatures menys al Berguedà que el 2011

El nombre de llistes passa de 29 a 25 | El president de CDC al Berguedà destaca que CiU no s'ha "hagut d'amagar" sota marques blanques

Redacció
21 d'abril del 2015
Convergència i Unió (CiU) continuarà implantada a la majoria de municipis del Berguedà, on presentarà llistes per a les properes eleccions municipals del 24 de maig, tot i que hi tindrà una presència menor que en els darrers comicis del 2011. Concretament, presentarà un total de 25 candidatures, enfront de les 29 que es van consolidar en la darrera edició, una xifra que, per al president comarcal de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), David Font, continua essent “molt bona”. 

“Creiem que hem tornat a aconseguir una bona implantació a la comarca” ha declarat a NacióBerguedà el també candidat de CiU a Gironella. Segons ell, per a aquests propers comicis, el partit ha aconseguit mantenir-se en la bona línia “sense haver-se d'amagar sota les sigles de cap paraigües diferenciat” i mantenint la presència a més del 80% dels municipis. 

Entre aquests, ha destacat, només ha mancat poder consolidar candidatures a Borredà, Capolat, la Nou de Berguedà, Sant Jaume de Frontanyà, Sant Julià de Cerdanyola i Sagàs. A la resta de municipis de la comarca, la llista s'ha mantingut o renovat, depenent dels equips i de les persones. Pel que fa als pobles on no s'ha pogut consolidar cap candidatura, ha explicat, són llocs on, o ja no n'hi havia, o les persones que la lideraven no han sabut trobar el relleu. No obstant això, Font afirma que, en els propers quatre anys, CiU treballarà per tornar a ampliar el seu ventall de representació.