Els escolars hauran de desplaçar-se fora de Berga per gaudir de l'«Anem al teatre» per la falta d'un tallafoc

La regidora Roser Valverde explica que el teatre municipal és un equipament que "té unes mancances molt importants d'infraestructura" perquè durant anys no s'hi han fet inversions

06 de juliol del 2020
Actualitzat a les 14:45h
Teatre Municipal de Berga (arxiu).
Teatre Municipal de Berga (arxiu). | Aj. Berga
L'absència d'un tallafoc entre el magatzem i la platea del Teatre Municipal ha impedit a l'Ajuntament de Berga renovar el conveni pel programa cultural Anem al Teatre amb la Diputació de Barcelona i farà que les escoles de Berga que participen en la iniciativa hagin de desplaçar-se fora de la ciutat per gaudir dels espectacles per a escolars que aquesta ofereix.  

"El teatre municipal és un equipament que es va rehabilitar integralment als anys 90 del segle XX i té unes mancances molt importants d'infraestructura, perquè durant molts anys no s'hi han fet inversions", ha explicat la regidora de Cultura, Roser Valverde. "La instal·lació disposa de sistemes de protecció contra els incendis i evacuació, a excepció d'un tallafoc entre el magatzem i la platea", ha concretat la regidora. La pregunta sobre les condicions de manteniment del teatre l'ha fet el regidor Marc Marginet de Junts per Berga al ple municipal de juliol. 

El programa Anem al Teatre és un conveni amb la Diputació de Barcelona que permet que els nens i nenes de la ciutat puguin gaudir d'espectacles al teatre municipal durant el període escolar. Aquest any tocava renovar el conveni entre l'Ajuntament de Berga i la Diputació que es fa cada quatre anys, però la falta d'un tallafoc ho ha fet impossible, ja que aquest és un dels criteris que exigeix l'ens provincial per participar en el programa.

"Som conscients que és un problema existent, sabem que realment el Teatre Municipal necessita una rentada de cara i una inversió molt gran per la qual cal finançament, però no és l'únic equipament de la ciutat en aquesta situació", ha afirmat Valverde. "Amb els serveis tècnics estem posant fil a l'agulla per resoldre aquesta qüestió", ha matisat Valverde. 

"La Diputació ens ha assegurat que en el mateix moment en el qual nosaltres aconseguim regularitzar aquesta situació, podrem tornar-nos a incorporar al programa cultural, no haurem d'esperar quatre anys", ha assegurat la regidora. 

Al programa Anem al Teatre hi ha un total de 155 municipis adherits, amb 364 centres docents participants. Fins a 49.000 alumnes del Bages, Berguedà, Moianès i Anoia van participar al programa el curs escolar 2018-2019.

La Diputació posarà al servei de les escoles de Berga un servei de transport, ja que s'hauran de desplaçar a teatres de pobles propers com el de l'Ametlla de Merola, o fins i tot al Bages en cas d'espectacles més grans. 
Arxivat a