La Universitat d'Estiu de la Natura 2020, de format virtual, ja té un centenar d'inscrits

El període d'inscripció encara no s'ha tancat però els organitzadors destaquen que, a hores d'ara, la resposta és "magnífica"

03 de juliol del 2020
Actualitzat a les 20:04h
Una de les classes a l'aire lliure de la UCEN (arxiu).
Una de les classes a l'aire lliure de la UCEN (arxiu). | Cedida
La 27a edició de la Universitat Catalana d'Estiu de la Natura (UCEN 2020) a Berga, organitzada per l'Exploratori dels Recursos de la Natura, la Universitat Politècnica de Catalunya i l'Ajuntament de Berga, ja té prop d'un centenar d'inscrits d'arreu de Catalunya, des de Palafrugell, Amer, Barcelona, Lleida, La Bisbal de l'Empordà, Alcover, Falset, Castelldefels, Lloret de Mar, Igualada, i municipis del Berguedà i comarques pròximes. Malgrat que les sessions teòriques seran virtuals, les visites a la natura es mantenen, però en horari lliure.

Fonts de l'Exploratori dels Recursos de la Natura, codirigit per Dolors Grau i Josep Font, afirmen que la resposta rebuda per la UCEN 2020 "ha estat magnífica". El període d'inscripció encara no s'ha tancat però ja hi ha gairebé un centenar de persones inscrites als seus cursos.

Decidir-se per aquest nou format mixt "va ser un repte", expliquen, perquè desconeixien quina seria la resposta del públic al qual van dirigits els cursos. Ara bé, l'organització està finalment "molt i molt satisfeta d'aquest resultat", i se sent avalada per "la satisfacció dels assistents en anteriors edicions, que repetiran en format virtual, i la incorporació de nous inscrits per primera vegada".

Els cursos estan inclosos dins la programació de cursos d'estiu de la Xarxa Vives d'Universitats, que aplega Universitats de parla catalana, i per aquest motiu poden ser reconeguts com a crèdits ECTS. També es troben inclosos dins del Pla de Formació Permanent del professorat de Secundària del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

El format de la UCEN 2020 va decidir-se a principi de maig. Davant de la incertesa creada per la pandèmia de la Covid-19, es va optar per organitzar tres cursos en format de sessió virtual presencial: Explora el bosc i la sostenibilitat (10 de juliol), Explora el patrimoni de la sal (13 de juliol) i Explora la 'A' d'STEAM (14 de juliol). 

"Els cursos Explora es caracteritzen per gaudir de sessions teòriques, però també de sessions de camp en plena natura a la comarca del Berguedà. Per tant, l'organització de la UCEN es qüestionava "què passaria si es perdia aquesta essència". 

El 14 de juliol s'ha organitzat la conferència central de la UCEN 2020 en format videoconferència. L'activitat s'anomena "Pinzellades sobre art i ciència", i anirà a càrrec de Xavier Duran, llicenciat en Ciències Químiques, doctor en Ciències de la Comunicació i periodista científic a TV3. La conferència central és oberta a tothom, prèvia inscripció en aquest enllaç. 
Arxivat a