Ivan Sànchez assumeix la tinença d'alcaldia que la CUP va retirar a Roser Rifà pel polèmic salt de Maces

Ferran Aymerich de Junts per Berga ha estat especialment crític amb el vídeo que la regidora va gravar en el seu moment donant explicacions

02 de juliol del 2020
Actualitzat el 03 de juliol a les 0:54h
La regidor Roser Rifà durant el plenari telemàtic del mes de juliol.
La regidor Roser Rifà durant el plenari telemàtic del mes de juliol. | P. M.
Ivan Sànchez assumirà la primera tinença d'alcaldia que el govern va retirar a Roser Rifà. Així ho ha assegurat l'alcaldessa Montse Venturós al ple telemàtic del mes de juliol. El govern de la CUP de Berga es va veure obligat a retirar les delegacions de primera tinència d'alcaldia a la regidora després que protagonitzés un salt de maces espontani al carrer dimecres de Patum a la nit. El regidor Ivan Sànchez encapçala les àrees de Drets Socials Bàsics, Comunicació, Dret a l'Habitatge i Patrimoni Cultural i Museus dins del govern local. A partir d'ara Roser Rifà tampoc participarà a la junta de govern i el seu lloc a l'òrgan l'ocuparà el regidor d'Urbanisme Aleix Serra.

L'actitud de Roser Rifà la nit de dimecres de Patum va suposar un fort contrast amb la crida a la prudència que s'havia fet des d'alcaldia per evitar el risc de propagació de la Covid-19. Amb tot, Roser Rifà manté l'acta de regidora amb les delegacions respectives de Comerç, Consum, Fires, Ocupació, Polígon Industrial, Promoció Econòmica, Subvencions i Turisme. 

L'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, ha explicat aquest dijous al ple la nova assignació d'Ivan Sànchez com a primer tinent d'alcalde després que el regidor Ferran Aymerich de Junts per Berga fes una pregunta sobre el tema. Aymerich ha destacat sobre el cas de Roser Rifà que "tots podem entendre que una persona prengui una decisió errònia, el que no ha entès molta gent, és el relat que es va donar dels fets". El regidor de Junts per Berga ha estat especialment crític amb el vídeo que va gravar Rifà en el seu moment donant explicacions: "Si jo entengués de cinema, crec que seria per nominar-la al globus d'or i a l'Òscar al millor guió", ha etzibat. 

Roser Rifà ha subratllat que aquella "va ser una gravació sincera" i que la seva participació en el salt de Maces al carrer de Menorets "va ser una acció espontània, però que no era adequada". "Per això, vaig demanar disculpes i vaig fer una crida a la prudència", ha dit. 

Rifà també ha defensat la seva actuació al capdavant del projecte de cooperativa agrícola que es proposava revitalitzar el sector primari i que es manté pendent de posar-se en marxa. Una iniciativa que s'ha endarrerit, entre altres, per la mancança de tècnics a la regidoria i per la paralització de tots els processos amb la pandèmia de la Covid-19, segons ha explicat.  
Arxivat a