El govern de Berga estudia els seus pròxims passos en el llarg litigi amb Inberga Tur

L'alcaldessa Montse Venturós anuncia que convocarà una reunió amb l'oposició per tractar aquestes concessions

02 de juliol del 2020
Actualitzat el 03 de juliol a les 0:57h
El govern de Berga es reunirà amb l'oposició per tractar la situació de les concessions municipals de l'hostatgeria de Queralt i l'hotel Berga Park. La resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) anul·la la sentència que obligava a Inberga Tur a retornar les concessions i deixa sense efecte un acord de ple de l'any 2011 que acordava executar la rescissió i liquidació de les mateixes en un nou episodi del llarg litigi que arrosseguen aquests béns. L'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, ha explicat aquest dijous al ple que el govern estudia "fórmules" per veure quina sortida es pot donar a aquestes concessions i quins propers passos cal donar. 

La sentència del TSJC encara no és ferma. És a dir que ara l'Ajuntament de Berga ha d'estudiar si hi presenta un recurs de cassació en contra. 

Montse Venturós ha destacat que aquesta és la primera vegada que una resolució judicial "determina que hi ha caducitat a l'expedient". Venturós ha recordat que Berga va haver d'assumir l'any 2015 fins a 1,5 milió d'euros de l'aval a aquesta empresa per poder obrir el Conservatori de Música dels Pirineus.

L'alcaldessa ha recordat que fa molts anys que aquest tema "s'està perpetuant judicialment". A més, ha comentat que la sentència del Jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona de l'any 2016 va determinar que Inberga Tur havia incomplert un 70% de la concessió, mentre que l’Ajuntament de Berga havia incomplert les seves obligacions en un 30%. 

Des de Junts per Berga, el seu portaveu Jordi Sabata, ha destacat que, a l'hora de decidir si es recorre aquesta sentència, hi ha un vessant jurídic i tècnic que s'haurà de tenir en compte, però també "hi ha un vessant més polític que cal afrontar per determinar com ens posicionem amb aquesta qüestió", ha dit. 

"Entenem que cal negociar, que cal mà estesa i que cal buscar quina és la manera perquè aquests equipaments puguin posar-se al servei de la ciutadania", ha afirmat Sabata. 

El regidor del PSC, Abel García, s'ha mostrat a l'espera de tenir informació "molt més concreta" sobre el tema, conscient que "és una pedra més a la sabata per aquest ajuntament". García s'ha ofert al govern "per treballar conjuntament" una solució que permeti donar sortida a aquesta concessió i posar aquests equipaments al servei de la ciutat. "Cal que aquest tema ens deixi d'hipotecar a tots i totes", ha defensat García.