Berga aprova una moció per millorar la seguretat en les interseccions que connecten amb entorns naturals

Es tracta d'una proposta de Junts per Berga "per garantir la seguretat dels vianants" en aquests punts

02 de juliol del 2020
Actualitzat a les 20:23h
Intersecció de la carretera de Fumanya amb la drecera de Queralt.
Intersecció de la carretera de Fumanya amb la drecera de Queralt. | Google Maps
El ple de Berga de juliol ha aprovat per unanimitat una moció de Junts per Berga que demanava implementar millores en la senyalització de diverses interseccions que connecten la ciutat amb entorns naturals propers com la Pujada al Castell i la Drecera de Queralt. El portaveu de Junts per Berga, Jordi Sabata, ha explicat que l'objectiu és "garantir la seguretat dels vianants" en aquests punts de la xarxa viària.  

La majoria d'aquestes interseccions són de carreteres de titularitat de la Generalitat i de la Diputació de Barcelona. Segons el text de la moció, es tracta de vies que no estan senyalitzades com a travessera, i on no es poden instal·lar reductors de velocitat ni passos de vianants. Jordi Sabata ha recordat que, en canvi, "sí que és possible la instal·lació de senyals que limitin la velocitat i marques horitzontals per reforçar la percepció dels punts d'encreuament". 

La moció ha rebut el suport de tots els grups municipals (CUP, Junts per Berga, Esquerra Berga i PSC) i s'ha aprovat amb petites modificacions per tal de deixar a criteri tècnic el tipus d'intervenció que cal fer-hi. 

El regidor d'Urbanisme, Aleix Serra (CUP), ha valorat positivament aquesta moció perquè "la mobilitat a peu sigui la més segura possible". Serra ha destacat que, des de l'àrea de Mobilitat que encapçala el regidor Eloi Escútia, s'ha estat treballant amb la Diputació de Barcelona en el projecte d'anella verda i les interaccions amb aquestes carreteres. Així mateix, Serra ha afegit que la moció original no tenia en compte algunes pistes que es fan servir a peu i que també interactuen amb carreteres com el Camí de Garreta, la pista que passa per darrere del restaurant la Cabana i que surt cap al camí de les Fonts de la Serra de la Petita o els camins de la zona de Cal Rosal. Per això, ha suggerit "aprovar la moció d'una manera més genèrica" per tenir en compte aquests camins, i eliminar "el paràgraf de les actuacions tècniques que es poden fer o no es poden fer, per deixar-ho més a criteri dels gestors de les carreteres". 

"En les comunicacions amb la Diputació i la Generalitat ja els hi farem arribar de la manera més extensa possible", s'ha compromès Serra. 
Arxivat a