L'oposició dona un toc d'atenció al govern pel reglament del nomenclàtor de carrers

El govern es veu obligat a retirar el punt de l'ordre del dia, després que l'oposició alerti que s'han fet canvis al text sense avisar

02 de juliol del 2020
Actualitzat a les 20:59h
L'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, durant el ple telemàtic de juliol.
L'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, durant el ple telemàtic de juliol. | P. M.
L'equip de govern de Berga s'ha vist obligat a retirar de l'ordre del dia el reglament del nomenclàtor que fa mesos que portava treballant. El text final del reglament havia introduït modificacions respecte el que es va acordar en la darrera reunió de la comissió del tema en què van participar representants de tots els grups. L'oposició en bloc ha tombat el punt al·legant que no havien estat informats dels canvis. El text final assegura que l'alcaldessa és qui té l'última paraula en el canvi de noms d'un carrer, i no el ple. 

El portaveu de Junts per Berga, Jordi Sabata, ha criticat que "si modifiquem alguna cosa, ens agradaria que ens avisin". El document s'havia aturat a l'agost, de manera que els regidors de l'oposició han expressat sorpresa pel canvi de darrera hora, tal com ha fet constar el també regidor de Junts per Berga, Marc Marginet. 

Des d'Esquerra Berga i el PSC s'han expressat en el mateix sentit. D'una banda, el regidor Ramon Camps (ERC) ha lamentat que hagi estat l'oposició qui ha hagut de demanar un informe sobre els canvis, sense que rebessin abans aquesta informació. Camps ha expressat la seva posició respecte a aquest punt "com un toc d'atenció a aquesta forma de fer". De l'altra, el regidor socialista Abel García ha trobat a faltar "una trucada per part de la regidora" i ha recordat que potser una interacció d'aquestes característiques hagués estat suficient per consensuar aquestes modificacions. "El problema no és tant el contingut sinó la forma", ha recalcat García. 

La regidora de Participació Popular, Roser Valverde, ha explicat que "els canvis que s'han introduït són estrictament administratius" a petició dels serveis tècnics i d'acord amb les indicacions del secretari. Valverde ha subratllat que, encara que la normativa indiqui que l'última paraula d'un canvi al nomenclàtor és de l'alcaldessa, qualsevol modificació s'explicarà i es decidirà a través "d'una comissió d'estudi" formada per representants dels grups polítics i ciutadans a títol individual.

El govern de la CUP té 8 regidors dels 17 que hi ha a l'Ajuntament de Berga. 
Arxivat a