Bagà farà un mercat de petit format per les Festes de la Baronia però renuncia als actes multitudinaris

L'ajuntament considera prudent suspendre la majoria d'activitats i apostar per un mercat dedicat als productes agroalimentaris del Berguedà amb menys parades de l'habitual

02 de juliol del 2020
Actualitzat a les 14:10h
Festes de la Baronia de Pinós (arxiu).
Festes de la Baronia de Pinós (arxiu). | Pilar Màrquez Ambròs
Bagà ha suspès el gruix del programa d'actes de les Festes de la Baronia de Pinós que s'havien de celebrar el tercer cap de setmana de juliol. Tanmateix, farà un mercat agroalimentari de petit format i dedicat a productes del Berguedà. L'alcalde Joan Oña ha explicat a NacióBerguedà que "el mercat estarà amenitzat pel grup de teatre la Faia" i hi haurà "alguna activitat complementària", però sempre amb la idea que no siguin actes multitudinaris per evitar el risc de propagació de la Covid-19. 

"Ens ha semblat que no era prudent omplir de paradetes el nucli històric, que ja de per si és estret i angost, amb el perill que vinguin milers de persones. D'aquesta manera, ens adaptarem a les circumstàncies", ha apuntat l'alcalde. Normalment, les Festes de la Baronia omplen Bagà de recreacions medievals i reben 7.000 o 8.000 visitants. Enguany l'Ajuntament de Bagà ha cregut prudent suspendre la majoria d'activitats i apostar per un mercat artesanal de format reduït per mantenir un bocí de l'essència d'aquesta tradicional cita de l'estiu al Berguedà. 

La Festa Major surt al carrer i porta a Quim Masferrer de cap de cartell

Tampoc s'allargaran durant tota una setmana els actes de la Festa Major, al tombant del mes d'agost. La festa es farà del divendres 31 de juliol al diumenge 2 d'agost i elimina tots els actes a porta tancada per treure l'activitat al carrer. Encara que inicialment no estava previst, el cap de cartell serà el popular monologuista Quim Masferrer amb l'espectacle 'Moltes gràcies'.

Es tracta d'un xou que es mou pels carrers dels municipis que visita i que ha estat creat durant les setmanes de confinament. A 'Moltes gràcies', l'actor és qui va a veure al públic, i no el públic qui es concentra en un punt determinat per gaudir de l'actor. 
 

Quim Masferrer amb el seu espectacle 'Moltes gràcies' a Sant Joan Despí. Foto: Teatre de Guerrilla