El PP tindrà llistes a 23 municipis

El partit gairebé duplica el nombre de candidatures que va presentar el 2011 a la comarca

Aida Morales
21 d'abril del 2015
Actualitzat el 22 d'abril a les 10:25h
Candidats i simpatitzants del PP al Berguedà, amb la presidenta del partit, Alícia Sánchez-Camacho
Candidats i simpatitzants del PP al Berguedà, amb la presidenta del partit, Alícia Sánchez-Camacho | Adrià Costa

Candidats i simpatitzants del PP al Berguedà, amb la presidenta del partit, Alícia Sánchez-Camacho Foto: Adrià Costa


El Partit Popular català (PPC) eixampla la seva presència a la comarca i presentarà un total de 23 llistes al Berguedà, el que suposa gairebé doblar el nombre de candidatures que es van presentar a les darreres eleccions municipals del 2011. En aquest sentit, i segons ha explicat a NacióBerguedà el cap de llista a Berga i president del partit a la comarca, Joan Antoni López Noguera, el PP ha intentat presentar-se al màxim nombre de pobles possibles per tal de fomentar la seva “implantació territorial” i donar una opció de vot als simpatitzants populars.

Davant d'aquest fet, el PP tindrà presència a Berga, Borredà, Capolat, Castell de l'Areny, Castellar de n'Hug, Castellar del Riu, l'Espunyola, Fígols, Gironella, Gisclareny, Guardiola de Berguedà, Montclar, Montmajor, la Nou de Berguedà, Olvan, la Quar, Sagàs, Saldes, Sant Jaume de Frontanyà, Sant Julià de Cerdanyola, Santa Maria de Merlès, Vallcebre, i Viver i Serrateix. En alguns d'aquests municipis, la candidatura repeteix, tot i que en molts altres, el PP es presenta de nou.

Segons ha explicat López Noguera, les llistes són completes a la majoria de municipis grans, tot i que, als pobles més petits, es tracta d'una llista unipersonal formada per un membre del municipi o, en alguns casos, conformada per simpatitzants d'algun poble veí o comarca veïna. En qualsevol cas, però, el president del PP al Berguedà ha remarcat que tots els candidats estan “absolutament preparats” per a representar els seus votants i, com a regidors, realitzar la feina municipal que correspongui. 

Aquesta expansió, ha explicat, segueix una lògica conjunta entre el Berguedà, Osona, el Bages, l'Anoia i l'Alt Penedès, en quès es busca la màxima implantació del partit al territori amb l'objectiu d'aconseguir representació als diferents municipi i tenir veu als consells comarcals. Així mateix, ha explicat, Osona va ser una prova pilot el 2011, i els regidors populars que van sortir han tingut un "molt bon resultat".