Obres

Gironella finalitza les obres del talús del passeig de Cal Metre

L'actuaciò, que ha tingut un cost de 57.000 euros, millorarà la seguretat de la zona

per NacióBerguedà , 30 de juny de 2020 a les 16:08 |
L'actuaciò millorarà la seguretat de la zona del passeig de Cal Metre. | Aj. Gironella
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de juny de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Gironella ha finalitzat aquesta setmana les obres per consolidar el talús del passeig de Cal Metre per tal d'evitar esllavissades i garantir la seguretat de la zona. Les obres van començar a principis de mes i han tingut un cost de 57.000 euros, subvencionats per la Diputació de Barcelona.

L'actuació ha consistit en fer un sanejament manual del talús, esbrossant i eliminant les parts inestables. A més, s'ha instal·lat una malla electrosoldada i s'ha projectat formigó amb dosificació de ciments. També s'han ancorat algunes zones i s'han col·locat barres de ferro pintades de color per evitar l'impacte visual. A la zona més propera a la fàbrica de Cal Metre s'ha instal·lat una malla de triple torsió, filferro galvanitzat amb ancoratge de coronació de la malla i piquetes d'acer corrugat a la base del talús.


Arran de la construcció de l'ascensor, l'any 2015, es van detectar alguns problemes amb el talús i es van fer petites actuacions per millorar-ne les condicions. Amb el pas del temps el talús s'ha deteriorat i ara era necessària una actuació més tècnica i important.

 

Participació