El TSJC anul·la la sentència que obligava Inberga Tur a retornar l'hostatgeria de Queralt i el Berga Park

També queda sense efecte un acord de ple de fa 9 anys que acordava executar la rescissió i liquidació de les concessions adjudicades el 2002

30 de juny del 2020
Actualitzat a les 15:07h
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha anul·lat la sentència que condemnava Inberga Tur a retornar la concessió de l'hostatgeria de Queralt, l'ascensor i l'Hotel Berga Park a l'Ajuntament de Berga, segons ha pogut confirmar NacióBerguedà aquest dimarts, després que ho avancés Regió7. La sentència del 25 de febrer del 2016 al Jutjat Contenciós Administratiu 7 de Barcelona queda revocada en un nou episodi del llarg litigi que arrosseguen aquestes concessions des de fa una dècada.

També queda sense efecte un acord de ple de l'Ajuntament de Berga de l'any 2011 que acordava executar la rescissió i liquidació de les concessions amb Inberga Tur adjudicades el 2002. 

La sentència del TSJC, a la qual ha tingut accés NacióBerguedà aquest matí, determina que el procediment per liquidar les dues concessions havia caducat quan es va resoldre, així que no era vàlid. Un fet que va ser el que va argumentar Inberga Tur quan va recórrer l'acord del consistori de fa 9 anys, i la posterior sentència que fa quatre anys va rescindir les concessions i va resoldre que Inberga Tur estava obligada a retornar tots els béns relacionats

El TSJC ha determinat ara, amb una sentència que data del passat 11 de juny, que la concessió de l'hostatgeria de Queralt, l'ascensor i l'Hotel Berga Park és vigent, malgrat que Inberga Tur va acollir-se voluntàriament a un concurs de creditors l'octubre de 2016. 

L'Ajuntament de Berga havia defensat durant el procediment que Inberga Tur ja no tenia capacitat processal per la seva situació concursal, però el tribunal considera que aquesta situació "no suposa l'extinció de personalitat de jurídica" i, per tant, l'empresa continua podent defensar la seva posició en seu judicial. Fonts de l'empresa confien a arribar a partir d'ara a un acord amb el consistori i no allargar el conflicte per la via dels tribunals. 

La sentència del TSJC encara no és ferma. És a dir que ara l'Ajuntament de Berga pot presentar-hi un nou recurs. De moment, l'equip de govern de la CUP de Berga no s'ha pronunciat. Fonts del consistori han indicat a aquest diari que s'està valorant si hi presentaran recurs. L'executiu informarà de la sentència del TSJC al ple ordinari de juliol que ha de celebrar-se aquest pròxim dijous per via telemàtica

La resolució de l'any 2016 indicava que les dues parts havien incomplert les clàusules contractuals i, en aquest cas, donava un 70% de culpa a l'empresa i un 30% al consistori. Pel que fa a la primera, destacava l'impagament de les factures de l'ascensor, la inadequada prestació del servei o la manca de manteniment de les instal·lacions, mentre que en el cas de l'Ajuntament, el tribunal remarcava que havia incomplert el compromís d'adequar i condicionar un espai de formació annex a l'hostatgeria, com així ho fixava el contracte.
Arxivat a