Els alumnes dels instituts del Berguedà presenten en línia els projectes de cooperatives i d’innovació tecnològica

El president de l'Agència del Berguedà, Lluís Vall, ha defensat el valor dels més joves de reiventar-se amb el seu propi teletreball i traslladar la capacitat emprenedora i d'innovació al món virtual

Redacció
30 de juny del 2020
Actualitzat a les 11:34h
Grup d'alumnes del projecte EJE que inicialment havien de presentar el seu treball al mercat de cooperatives.
Grup d'alumnes del projecte EJE que inicialment havien de presentar el seu treball al mercat de cooperatives. | ADBerguedà

El confinament no ha aturat els projectes Empresa Jove Europea (EJE) i el Projecte Educatiu de Tecnologia, Innovació i Treball (PETIT) que es porten a terme als instituts del Berguedà.

El projecte EJE tenia com a punt àlgid el mercat de cooperatives escolars, mentre que el projecte PETIT culminava amb l'exposició de projectes d'innovació tecnològica Expo Innova. La situació actual, no ha permès realitzar aquests actes públics i ha obligat a adaptar encara més aquests projectes al món digital. El resultat d'aquesta adaptació són dos aparadors virtuals on els alumnes exposen els treballs realitzats en aquests dos projectes.

La feina feta dels alumnes durant els dos primers trimestres del curs i durant el confinament, així com les opinions de joves i els professionals amb relació a la participació en els projectes, es recull en aquests respectius aparadors virtuals: Aparador projecte EJE i aparador projecte PETIT



Segons el president de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà, Lluís Vall: "Tot i la situació, els més joves també s'han reinventat amb el seu propi teletreball; i un bon exemple en són els projectes de les cooperatives escolars i l'InnovaPETIT, on s'han continuat treballant els productes i solucions amb tot el que comportava també presencialment, valor afegit i màrqueting". 

"Una bona solució per posar-los en relleu ha estat la iniciativa dels aparadors virtuals, una manera de seguir amb els projectes i de continuar treballant les capacitats emprenedores adaptades a la situació", segons Vall. 

El foment de l'emprenedoria i la innovació són pilars bàsics de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà i és per això, que es continua treballant per mantenir i enfortir projectes educatius que promoguin el desenvolupament de competències clau com la creativitat, el treball en equip, la innovació, la negociació, entre altres, ja que aquestes seran algunes de les capacitats i aptituds més demandades en un futur molt proper, expliquen fonts responsables.