El Bisbe de Solsona promociona el turisme de proximitat per aquest estiu

A la glossa setmanal conclou que "és el moment de viatjar menys per precaució i per estalvi": "Això no vol dir no sortir de casa, vol dir viatjar, anar d’excursió i passejar pels voltants del nostre territori"

Ramon Estany
30 de juny del 2020
El bisbe de Solsona, Xavier Novell, dedica la glossa setmanal del full diocesà a parlar de l'estiu i les properes vacances, tal com titula el document: "Un estiu diferent: aprofitem-lo per conèixer la nostra diòcesi".

El prelat adverteix que "aquest any ens espera un estiu diferent. És veritat que ja no estem en estat d’alarma però encara hem de vigilar, prendre precaucions, estar al cas dels distanciaments i portar posada la mascareta. Amb tot això segur que les vacances es veuran afectades: per por de viatjar a segons quins llocs i també per la crisi econòmica que estan patint moltes famílies".

Conclou que "ara és el moment de viatjar menys per precaució i per estalvi. Això no vol dir no sortir de casa –si la situació ho permet-, vol dir viatjar, sortir, anar d’excursió i passejar pels voltants del nostre territori".

A partir d'aquí, aprofita la glossa per convidar-nos a gaudir i conèixer molts llocs de la diòcesi de Solsona que no queden gaire lluny, "són bonics i econòmicament són rentables".

En primer lloc, presenta el Projecte de Famílies, en el qual, en aquest moment, hi ha famílies en llista d’espera. "Durant l’estiu, les famílies gaudeixen d’uns dies entranyables en uns llocs bonics, propers i amb un preu raonable. Ja heu vist segurament el DVD dels 425 anys del bisbat, en el qual es poden contemplar molts llocs i paratges de la nostra diòcesi".

Tot seguit, fa algunes recomanacions dels diferents indrets de la diòcesi:

"El Berguedà és un lloc ideal per als qui busquen la natura i la muntanya: les Fonts del Llobregat, els santuaris de Queralt, Falgars, Paller, la Nou de Berguedà amb la seva hostatgeria. Les colònies tèxtils dels voltants del riu Llobregat. Al Bages, el cor de la Catalunya Central, hi tenim Súria i Cardona, on cal destacar el castell medieval i la muntanya de sal. El Solsonès un altre lloc per gaudir de la muntanya pujant a peu al santuari de Lord i visitant també la catedral de Solsona. No us perdeu el Santuari del Miracle amb el seu magnífic retaule, recentment restaurat.

Si anem cap al sud de la nostra diòcesi ens endinsem a la Segarra on trobem el santuari del Sant Dubte d’Ivorra, el de Sant Ramon, Santa Maria de Cervera. A l’Urgell es pot visitar la casa natal de Sant Pere Claver a Verdú, les pintures murals de Santa Maria de l’Alba de Tàrrega. Al Pla d’Urgell,a més de Mollerussa, us recomano visitar el mausoleu de l’església de Bellpuig.

I no us oblideu de visitar i pregar davant les marededéus que anireu trobant: Queralt, Claustre, Patrocini, Coaner, Alba, Lurdes, Fàtima, Dolors, les Savines, els Colls, Àngels…".


I acaba desitjant "que aquest estiu sigui un estiu per estar en família, per gaudir de la natura, per estar més "a casa nostra" i "per pregar al Senyor que ens ajudi a sortir de la crisi sanitària i econòmica i ens faci ser més bons germans!"