Reivindiquen el Dia de l'Orgull i per l'Alliberament LGTBI al Berguedà

L'Ajuntament de Berga incorpora un banc amb els colors de l'arc iris a la plaça Viladomat, mentre que se suma a la commemoració penjant la bandera irisada al balcó com diversos consistoris berguedans

29 de juny del 2020
Actualitzat a les 14:20h
Berga compta a partir d'ara amb un banc irisat a la plaça Viladomat per donar visibilitat a la diversitat afectiva i sexual.
Berga compta a partir d'ara amb un banc irisat a la plaça Viladomat per donar visibilitat a la diversitat afectiva i sexual. | Aj. Berga
L'Ajuntament de Berga ha incorporat un nou banc en el mobiliari públic amb els colors de la bandera irisada, emblema de la lluita dels col·lectius LGTBI, per donar visibilitat a la llibertat afectiva i sexual. Aquest banc se situa a la plaça Viladomat. Es tracta d'una iniciativa impulsada per l'àrea de Feminisme, que encapçala la regidora Roser Valverde, amb la participació de l'entitat Tal Com Som. 
 
Enguany aquesta commemoració coincideix amb la prohibició als ajuntaments per part del Tribunal Suprem de penjar la bandera multicolor. Però Berga també s'ha sumat a la commemoració del 28-J mostrant la bandera irisada al balcó consistorial, "per promoure el respecte, la igualtat de drets i la diversitat sexual", segons ha informat l'ens local des del compte de Twitter municipal.
No ha estat l'única corporació municipal de la comarca que ha commemorat aquesta jornada. Altres consistoris han reivindicat la llibertat sexual amb missatges de suport al col·lectiu a través de les xarxes socials i/o amb la bandera irisada als edificis consistorials.

El Consell Comarcal del Berguedà s'ha afegit a la commemoració recordant la tasca que es fa des del Servei d'Atenció Integral, adreçat a persones que pateixin o hagin patit discriminació per orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere.