transport públic

El transport a demanda del Berguedà fa 850 desplaçaments de treballadores de les residències durant la pandèmia

El col·lectiu de taxistes de la comarca ha permès adaptar les línies i horaris del servei a les necessitats dels geriàtrics

per Pilar Màrquez Ambròs / Redacció, 29 de juny de 2020 a les 12:56 |
La residència Salarich Calderer de Bagà (arxiu). | Pilar Màrquez Ambròs
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de juny de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Consell Comarcal del Berguedà ha adaptat el servei de transport a demanda a la situació d'excepcionalitat durant la pandèmia. Des del passat 2 d'abril, s'han transportat en taxi fins a 850 treballadores de residències. El servei de Transport a la Demanda és un servei de transport que gestiona el Consell, amb el finançament del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, que ha pogut adaptar-se a les necessitats de les residències durant aquest temps. 

Davant la reducció dràstica de la mobilitat i la consegüent reducció de l'oferta de transport públic regular en autobús fins al 33% de l'oferta habitual, el transport a demanda, que només es posa en marxa el dia que la persona usuària el requereix i que també ha patit una reducció del servei estàndard a causa de la pandèmia, ha pogut adaptar, en canvi, les seves línies i horaris a les necessitats dels geriàtrics del Berguedà. "Aquest servei s'ha mostrat molt útil per traslladar fins al seu lloc de feina les treballadores de serveis essencials com cuidadores i personal assistencial de les residències de gent gran", han explicat aquest dilluns fonts del consell comarcal. 


Des del dia 2 d'abril, moment en què es va adaptar el servei a aquest col·lectiu, s'han transportat 848 persones des de la seva localitat fins al lloc de treball i a la inversa, en aquells horaris en què aquestes treballadores no disposaven d’un servei de transport públic regular. El servei extraordinari adaptat al personal de les residències de gent gran finalitzarà el dimarts 30 de juny.

Tot i les dificultats del moment, el col·lectiu de taxistes de la comarca ha respost satisfactòriament "i ha permès garantir que aquests equipaments assistencials no s’hagin quedat sense personal per motius de mobilitat durant els mesos més crítics de la pandèmia", han destacat les fonts comarcals.

 

Participació