El Govern referma el seu suport a la candidatura Pirineus-Barcelona per als Jocs d'Hivern del 2030

El president Quim Torra subratlla la importància de la candidatura per a l'equilibri territorial i el seu "respecte escrupolós pel medi ambient"

Redacció
29 de juny del 2020
El president va conversar amb l'alpinista Sergi Mingote
El president va conversar amb l'alpinista Sergi Mingote | Rubén Moreno
El president de la Generalitat, Quim Torra, ha manifestat aquest divendres el suport del Govern a la candidatura de Pirineus-Barcelona de cara als Jocs Olímpics d'Hivern del 2030. En una connexió amb l'alpinista Sergi Mingote, el cap de l'executiu català ha assegurat que van "abraçar i donar tot el suport possible" a aquesta candidatura, alhora que ha assenyalat que poden ser "els primers jocs verds de la història", ja que estan fets amb "la mentalitat del segle XXI amb un respecte escrupolós pel medi ambient". 

Torra també ha subratllat la importància de la candidatura per a l'equilibri territorial català i de la potència de la marca per llançar-la al món: "que la gent pugui gaudir amb nosaltres d'un paisatge i un país únics". El president també s'ha mostrat convençut que es tornaran a rependre els treballs per acabar de "perfilar la candidatura i fer-la pública" i que es tornarà "amb més força" per tirar-la endavant, ja que s'han vist aturats a causa de la pandèmia de la Covid-19. 

L'alpinista Sergi Mingote ha fet connexió des de la Pica d'Estats, on es troba fent la Olympic Route PIRIBCN2030, per promoure el projecte Pirineus-Barcelona 2030 del qual n'és ambaixador. La ruta portarà l'alpinista a recórrer 7.200 quilòmetres en solitari, travessant deu països i pujant 14 cims emblemàtics fins al mont Olimp de Grècia.