El Consell d’Infants de Gironella acorda estrenar a la tardor una «room escape» sobre la història de la vila

També s'ha iniciat un projecte conjunt amb l’Espai de Debat Educatiu (EDE) de la vila, i la col·laboració de l’Escola d’Olvan, per crear les pautes i normativa per millorar la convivència al municipi

Redacció
26 de juny del 2020
Actualitzat a les 21:26h
El Consell d'Infants de Gironella del passat dilluns.
El Consell d'Infants de Gironella del passat dilluns. | Aj. Gironella
El Consell d’Infants de Gironella ha celebrat l'acte de cloenda del curs a la Font del Paco, després de mesos de trobades virtuals a causa de la Covid-19. Els onze consellers i conselleres s'han reunit amb la regidora d’Educació, Lurdes Roset, per fer el tancament de projectes d'enguany, com el d'una room escape sobre la història de la vila que es posarà en marxa a la tardor. També han decidit els jocs tradicionals que es pintaran al parc infantil de la Font del Paco. 

Una de les principals iniciatives en què ha treballat la mainada durant el curs ha estat el projecte de la room escape, que ja es va plantejar l'any passat. Aquest s'havia d'inaugurar aquest mes de juny, però a causa de la Covid-19 ha quedat posposat fins els mesos de tardor. "La temàtica de la room escape serà Gironella, posant èmfasi en la història i la cultura del municipi", segons han informat fonts municipals.

Aquest curs els infants del consell també han iniciat un projecte conjunt amb l'Espai de Debat Educatiu (EDE) del municipi, en el qual també hi ha col·laborat l'Escola d'Olvan, per crear les pautes i normativa per millorar la convivència a Gironella. A més, han continuat amb les sessions de cine infantil sense pares, amb les projeccions de "Campeones", "Solo en casa" i "Mascotas". 

Lurdes Roset ha explicat que la Covid-19 ha obligat a fer gran part de les trobades en línia, a través de videotrucades, i ha valorat molt positivament la implicació dels consellers i conselleres.   

El Consell d’Infants de Gironella es va constituir per primera vegada l’any 2017 i està format per onze alumnes de 5è i 6è de les escoles del municipi. Aquest òrgan municipal és l’encarregat d’escollir projectes pel municipi adreçats a infants de 0 a 12 anys, i compta amb 6.000 euros de pressupost. Els consellers es reuneixen un cop al mes a l’Ajuntament de Gironella ambla regidora d’Educació, Lurdes Roset, i reben visites de tècnics per assessorar-los en la creació dels projectes. 
Arxivat a