L'Ajuntament de Puig-reig expressa el seu condol a la família del miner que dijous va perdre la vida a Vilafruns

La víctima de l'accident laboral era un puig-reigenc de 55 anys

Redacció
26 de juny del 2020
Actualitzat a les 16:58h
Un senyal de prohibit el pas i, al fons, agents de la policia i personal d'ICL a les mines de Vilafruns, a Balsareny
Un senyal de prohibit el pas i, al fons, agents de la policia i personal d'ICL a les mines de Vilafruns, a Balsareny | Estefanià Escolà
L'Ajuntament de Puig-reig ha lamentat i expressat el seu condol per la mort del veí del poble de 55 anys que ahir va perdre la vida en un accident laboral a la mina de Vilafruns, a Balsareny (Bages). El consistori ha trasllat el seu "més sentit condol a la família" i s'ha posat a la seva disposició per tot allò que necessiti, segons han afirmat fonts municipals. 
 
Segons Mossos d'Esquadra, els fets van passar pels volts de les 11.35 hores de dijous quan al treballador li va caure una pedra al damunt mentre treballava a l'interior de la mina. Tot i la ràpida actuació dels serveis d'emergències, no va ser possible salvar-li la vida. L'accident va tenir lloc a la mateixa mina on fa tres setmanes un treballador de 45 anys de Manresa hi va perdre la vida. Fins al lloc s'hi van traslladar diverses patrulles de Mossos, Bombers i del SEM. 

L'accident s'hauria produït a la cinta transportadora de la mina. Tot apunta que la cinta s'hauria despenjat i, un cop els treballadors l'han arreglada, l'han tornat a penjar i seria en aquest moment que s'ha tornat a despenjar. Això ha provocat un despreniment que ha causat la mort del treballador.

Des del sindicat CCOO havien comunicat aquest dijous abans de saber-se la noticia de l'accident mortal que suspenien la vaga previst pel 30 de juny, però, un cop s'ha fet públic el sinistre, han tornat a convocar l'aturada amb el lema 'Per la seguretat a la mina'.
Arxivat a