El Consell Comarcal del Berguedà impulsa unes jornades de treball sobre el 5G

La trobada tindrà lloc dimarts, 7 de juliol, al Pavelló de Suècia de Berga

Redacció
26 de juny del 2020
Actualitzat a les 11:11h
El 5G, protagonista d'unes jornades al Berguedà.
El 5G, protagonista d'unes jornades al Berguedà. | José Manuel Gutiérrez
El Consell Comarcal del Berguedà impulsa unes jornades de treball sobre el 5G. Representants de diversos àmbits han estat convidats a un workshop on es tractaran les oportunitats que ofereix la tecnologia 5G i que tindrà lloc dimarts, 7 de juliol, al Pavelló de Suècia de Berga. En aquesta trobada presencial se seguiran totes les mesures de seguretat per a la prevenció del contagi de la Covid-19. 

El workshop començarà a les 10.30 hores amb una primera part oberta a tothom amb la benvinguda a càrrec del president del Consell Comarcal del Berguedà, Josep Lara, i el vicepresident segon i conseller de Polítiques Digitals, Jordi Sabata.

La segona part de les jornades és pràctica i consisteix en la recerca de casos d’ús aplicables al territori. Segons fonts comarcals, s'explicaran els aspectes bàsics del 5G i s'analitzarà com la tecnologia pot ser una oportunitat per a diversos sectors al Berguedà com el turisme actiu i l’esport, la mobilitat, l’envelliment, l’àmbit rural o la connectivitat de xarxa. La inscripció és gratuïta i està oberta a professionals dels sectors interessats. Cal inscriure's en aquest enllaç

La jornada està organitzada pel Consell Comarcal del Berguedà i 5G Barcelona. 5G  Barcelona és  una  iniciativa  publicoprivada  que  treballa  per  posicionar  Barcelona  i  Catalunya  com  un  entorn innovador i obert per a la validació i adopció de tecnologies i aplicacions 5G en un entorn de vida real. La  iniciativa  crea  sinergies  dins  de  l'ecosistema  5G  i  ofereix  una  infraestructura  experimental  per  provar,  crear prototips  i  implementar  noves  solucions  digitals  a  la  ciutat.  5G  Barcelona  vol  estimular  i  consolidar la  innovació  ja existent a Barcelona i Catalunya, ajudar a atreure inversió estrangera, impulsar noves empreses tecnològiques i generar una indústria completa al voltant de la tecnologia 5G. La  iniciativa està  impulsada  per  la  Generalitat  de  Catalunya,  l’Ajuntament  de  Barcelona,  Mobile  World  Capital Barcelona, i2CAT, CTTC, Atos i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).