Les piscines del Berguedà enceten la temporada d'estiu: aquestes són les mesures de seguretat contra la Covid-19

Puig-reig, Casserres, Gironella i Bagà ja han posat en funcionament els seus equipaments

25 de juny del 2020
Actualitzat a les 21:11h
Vista amb dron de la piscina municipal de Gironella.
Vista amb dron de la piscina municipal de Gironella. | Aj. Gironella
Les piscines municipals de la comarca del Berguedà comencen a obrir portes adaptant-se a les normatives sanitàries actuals.

Puig-reig ha obert aquest dilluns les instal·lacions de la piscina aplicant-hi dos torns d'obertura. Un de matí, de 10 hores a 14.30 hores, i un de tarda, de 15.30 hores a 20 hores. Durant l'espai de temps de 14.30 hores a 15.30 hores, la zona de bany roman tancada per poder efectuar la desinfecció dels diferents espais i materials, tal com marca la normativa.

A més, els dies 22, 23 i 24 de juny l'accés a la piscina municipal s'ha limitat per l'aforament màxim que permet la llei en la fase 3. Per aquest motiu, només s'han posat a la venda 120 entrades. 
 

Piscina municipal de Puig-reig (arxiu). Foto: Aj.Puig-reig


Casserres també ha obert la piscina municipal aquest dilluns, una de les més populars de la comarca. El seu alcalde Josep Colillas ha explicat que es fa dos torns de 10 hores a 14 hores i de 15 hores a 20.30 hores. Al migdia, s'atura tot durant una hora per tal de desinfectar les instal·lacions. A més, s'ha limitat l'aforament per sota del 60%. "Si normalment tenim una capacitat d'unes 190 persones, hem situat l'aforament prop de 100 persones. Com que no hi ha una normativa clara, des de l'ajuntament, podrem anar valorant si s'ha de reduir més o es pot donar més capacitat", ha afirmat Colillas. 

La limitació d'aforament fa que "els abonats hagin d'esperar per entrar en un moment determinat, si la piscina és plena. Tothom ha de ser una mica conscient que és una situació excepcional", ha dit Colillas. L'Ajuntament de Casserres ha treballat per marcar les distàncies de seguretat entre persones a les instal·lacions i adaptar-se a les normatives de desinfecció. El bar, que és una concessió, està obert de fa dies i funciona independentment de la zona de bany, del 15 de juny al 15 de setembre.
 

Casserres va remodelar les instal·lacions de la piscina municipal l'any passat (arxiu). Foto: Pilar Màrquez Ambròs



Gironella obre el 25 de juny i Avià ho farà l'1 de juliol

Gironella
ha obert dijous 25 de juny la piscina municipal amb mesures de seguretat i normativa també adaptada a la Covid-19. El canvi més destacat a la vila és la tramitació dels abonaments i les entrades, que es fa exclusivament per internet, a través de la pàgina web equipamentsgironella.cat, així com també l’existència de franges horàries d’accés. El consistori va activar divendres passat la venda per Internet d’entrades i d'abonaments, però ofereix suport des de l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament de Gironella.

Aquesta temporada l'obertura de la piscina es farà per torns, un de matí, de 10 hores a 14.30 hores, i un de tarda, de 16 hores a 20.30 hores, per tal de poder fer la neteja i desinfecció dels espais al migdia, tal i com marca la normativa. Els usuaris hauran de comprar les entrades i reservar plaça per la franja horària que vulguin, i només podran accedir a la piscina en l’horari escollit. Cada usuari podrà tenir tres reserves actives a la vegada, facilitant així el màxim accés de tothom al recinte en dies escollits.

A Gironella serà obligatori sotmetre's a la presa de la temperatura a través de pistoles termogràfiques, i entrar amb unes sabatilles de bany diferents a les de carrer o entrar sense calçat per poder accedir al recinte. Per poder accedir a la zona de bar o banys caldrà l'ús de mascareta, i els vestidors i les dutxes interiors no es podran utilitzar. Pel que fa a la zona de gespa, a la vila es permetrà que les famílies o grups d'amics es puguin situar en les zones que prefereixin de tot l'espai habilitat, sent obligatori però preservar les distàncies de seguretat establertes entre els diferents grups de persones. 

Tota la informació sobre la piscina de Gironella en aquest enllaç. 

La piscina municipal d'Avià ja ha fixat l'obertura de la piscina municipal l'1 de juliol. També presentarà dos torns de matí i tarda de 4 hores cadascun. Al migdia es tancarà per desinfectar el recinte. L'alcaldessa d'Avià, Patrocini Canal, ha explicat que enguany no faran abonaments i vendran entrades de matí i de tarda. Hi haurà servei de bar i es podrà consumir al matí i a la tarda, encara que no es faran dinars. 

Canal ha destacat que "un parell de dies a la setmana al vespre" plantegen "organitzar alguna activitat a la fresca, de cinema, entre altres". Segons ha dit l'alcaldessa, esperen que la Generalitat actualitzi a final d'aquesta setmana les normatives sanitàries, per acabar de limitar normes de seguretat i restriccions per a la Covid-19, d'acord amb allò que es marca necessari en aquest tipus d'instal·lacions. "Farem tot allò que s'estableixi", ha explicitat Canal. 
 

Piscina d'Avià (arxiu).  Foto: Facebook Piscina d'Avià


La piscina de Guardiola reforçarà el personal i no obrirà el servei de bar

L'Ajuntament de Guardiola de Berguedà preveu obrir les instal·lacions de la piscina municipal entre el pròxim divendres 26 de juny i el dilluns 29 de juny, reforçant-hi el personal i sense servei de bar. L'alcalde de Guardiola, Josep Lara, ha concretat que "ho tenim tot preparat, estem marcant les parcel·les". Lara ha detallat que, "per assegurar la distància de seguretat, hem establert uns tancats amb cordetes on es podran situar els usuaris". Com en la majoria de municipis consultats, a Guardiola de Berguedà s'han marcat uns recorreguts d'entrada i sortida a les instal·lacions i es controlarà l'aforament que, de moment, se situa segons la legislació al 50%. "Això vol dir que donarem cabuda a unes 48 persones", ha dit Lara.

Hi seran obligatòries en tot moment les distàncies de seguretat entre persones, tothom haurà de netejar-se els peus en entrar i es controlarà amb cura l'aforament.

Es farà torns de matí i tarda per accedir a l'equipament, amb una parada tècnica per la neteja i la desinfecció a l'hora de dinar. D'aquesta manera, es posarà a la venda una entrada amb un preu molt reduït, tenint en compte la limitació horària per torns. Aquest estiu no hi haurà abonaments. El bar no es podrà obrir perquè es tracta d'un espai molt petit on hauria de quedar molt limitat l'aforament per mantenir la distància de segureta.

L'alcalde ha apel·lat a la responsabilitat dels usuaris per tal que compleixin les mesures de seguretat i les restriccions contra la pandèmia de la Covid-19. Ha subratllat que reforçaran el personal per assegurar-se que es compleixin aquestes normes. "A banda del socorrista, tindrem una persona encarregada de posar ordre i controlar les mesures de seguretat", ha detallat. 

Bagà obre el dia de Sant Joan i ho fa sense torns

Bagà ha mantingut la data d'obertura habitual per Sant Joan i a diferència d'una majoria funcionarà sense torns. L'alcalde Joan Oña ha relatat que es treballa per "adaptar-nos a les especificacions que ens demanen" ja que aquestes han anat variant els últims dies. A diferència d'una majoria de les piscines de la comarca, la de Bagà no tindrà torns de matí i de tarda. Això serà possible gràcies a les dimensions generoses de les instal·lacions, segons Oña.

"Bagà té una piscina molt gran, això fa que, fins i tot plantejant un aforament del 50%, aquesta limitació no suposés un problema massa gran, perquè tenim molt espai", ha afirmat l'alcalde. "Tenim 3.000 metres d'espai de piscina, més 3.000 complementaris", ha detallat Oña.

De moment, a la vila de Bagà mantenen els vestidors de la piscina tancats, i hi haurà persones encarregades de desinfectar periòdicament els lavabos durant tota la jornada de bany. La concessió del servei de piscina s'atorga cada any per concurs públic, i aquest any no ha estat una excepció. "Vam fer concurs com cada any i ho ha guanyat una empresa que hi posarà aforament limitat conforme a allò permès i que s'encarregarà del seu funcionament", ha afegit Oña. 

L'Ajuntament de Bergaha anunciat finalment que obrirà la piscina a partir de divendres 26 de juny amb torns de matí i tarda, aforament limitat i preus reduïts. NacióBerguedà en recull la informació detallada en aquest enllaç. 
 

Piscina municipal de la vila de Bagà. Foto: Cedida