Bagà vol que Salut reobri ja el consultori mèdic local

L'alcalde Joan Oña ha fet arribar la petició a la regió sanitària central per tal de recuperar la normalitat en el servei un cop finalitzat l'estat d'alarma

25 de juny del 2020
Actualitzat a les 20:47h
Consultori Local de Bagà.
Consultori Local de Bagà. | Google Maps

Consultori Local de Bagà. Foto: Google Maps


Bagà vol que el departament de Salut de la Generalitat no trigui més a reobrir el consultori mèdic local que va tancar al març per l'estat d'alarma. L'alcalde de Bagà, Joan Oña, ha explicat que ha fet arribar la petició a la regió sanitària central els últims dies. "El que demanem és que un cop passat l'estat d'alarma, puguem tornar a recuperar el servei. Hi ha gent gran que no té cotxe i no pot desplaçar-se ni al CAP de Guardiola de Berguedà ni a Berga", ha afirmat. 

"Si no tens vehicle particular, a l'alt Berguedà pràcticament no tens transport. Has de llogar un taxi, buscar que algú et porti o trucar al metge que et vingui a visitar a casa. El dispensari municipal és un servei bàsic i essencial pel nostre poble", ha defensat Oña. 

Joan Oña ha reclamat l'obertura del dispensari un cop acabada la desescalada d'acord amb el que reclamen els veïns i veïnes del municipi, que han expressat preocupació al consistori per quant trigarà a retornar l'atenció sanitària presencial a la població. 

Una de les peticions que també es fan és que es reobrin les urgències nocturnes i dels caps de setmana al CAP de Guardiola. 

L'alcalde de Bagà ha signat la petició escrita de reobertura del dispensari local aquesta mateixa setmana, si bé assegura que "n'hem estat parlant abans en converses telefòniques" amb la regió sanitària central. "Ara mateix, no tenim una concreció de quin pla de reobertura hi ha", ha lamentat.