Berga obrirà la piscina municipal amb torns, aforament limitat i preu reduït

Les instal·lacions de bany estaran en funcionament del 26 de juny a l'11 de setembre i es comptarà amb el suport de Protecció Civil per a la seguretat

25 de juny del 2020
Actualitzat a les 17:57h
Piscina Municipal de Berga en una imatge d'arxiu (arxiu).
Piscina Municipal de Berga en una imatge d'arxiu (arxiu). | Arxiu
Berga inaugurarà la temporada d’estiu aquest divendres amb l'obertura de les instal·lacions de bany de la piscina municipal que estaran en funcionament del 26 de juny a l'11 de setembre. Per tal d'adaptar el servei a les restriccions derivades de la pandèmia de la Covid-19, es restringirà l'aforament màxim de l'equipament i els diferents vasos d'aigua, s’establiran dues franges horàries per poder fer ús de les instal·lacions, es reduiran les tarifes per accedir a les piscines i es comptarà amb el personal de Protecció Civil per realitzar el control d'accés. 

El regidor d'Esports de Berga, Isaac Santiago, ha explicat a NacióBerguedà que una de les principals dificultats per preparar l'equipament per aquest estiu ha estat la rapidesa amb què han anat canviant algunes de les indicacions rebudes per a la reobertura de les piscines. "Ens hem mantingut en contacte amb la resta de regidors d'Esports de la comarca, i hem anat adaptant les mesures en funció de les normatives sanitàries. Com a destacable, hem establert aquests dos torns de matí i de tarda, una hora de desinfecció al migdia, i una entrada i una sortida diferenciades de les instal·lacions", ha afirmat Santiago.

També es prendrà la temperatura corporal als usuaris que vulguin accedir-hi i serà obligatori fer servir les dutxes exteriors abans i després de banyar-se a la piscina. 

Accés a l'equipament

L'equipament comptarà amb una entrada i una sortida diferenciades per evitar les aglomeracions de persones. L'entrada a la instal·lació es realitzarà per la porta situada al costat dels vestidors, que antigament ja es feia servir com a accés, mentre que la sortida s'efectuarà per la zona propera a la piscina de nadons. L'horari d'obertura de les piscines durant l'estiu es dividirà en dues franges: la franja de matí (de 10 a 14.30 hores) i la franja de tarda (de 15.30 a 20 hores). La instal·lació romandrà tancada de 14.30 a 15.30 hores per poder realitzar les tasques sanitàries de desinfecció.

Protecció Civil vigilarà la sortida de l'equipament i donarà suport a l'entrada per resoldre dubtes que puguin tenir els usuaris respecte a les mesures de seguretat. A més, es faran servir cartells i senyalització informativa sobre les normes d’ús de les piscines, així com de les mesures excepcionals d’aforament, higiene i seguretat que es portaran a terme a causa de la pandèmia de la Covid-19.

Es prendrà la temperatura als usuaris

Es prendrà la temperatura corporal a les persones que vulguin accedir a l’equipament. Si la temperatura és igual o superior a 37,3ºC, no es permetrà l’accés a les instal·lacions. També serà necessari desinfectar-se les mans amb gel hidroalcohòlic i fer ús de la mascareta en el moment d'accedir a l’equipament i sempre que no sigui possible mantenir la distància de seguretat entre persones.

Els usuaris i usuàries hauran d'utilitzar obligatòriament les dutxes exteriors abans i després de banyar-se a la piscina i no es podrà fer ús de les dutxes situades a l’interior dels vestidors. Els vestidors estaran fora de servei, però sí que es podran utilitzar els lavabos.

Aforament de les instal·lacions

Els diferents espais de l'equipament tindran un aforament limitat i variable en funció de l’evolució de les normatives sanitàries vigents. L'Ajuntament de Berga ha apel·lat, doncs, a la responsabilitat individual i col·lectiva dels usuaris i usuàries "a l'hora de respectar les normes d’ús i les distàncies de seguretat amb l’objectiu d’evitar l’aplicació de restriccions que impliquin la llibertat de moviment a la zona de gespa o descans i a les piscines". 

Reducció de les tarifes de bany

L’Ajuntament de Berga ha reduït les tarifes d'accés i ús de les instal·lacions de bany durant aquest estiu a causa de la Covid-19. Els nous preus contemplen el pagament d'1,50 euros per als infants de 4 a 14 anys, les persones de 15 a 64 anys i les persones que disposin del carnet de pensionista o discapacitat. Els grups d'estades esportives pagaran 0,50 euros i també hi haurà la possibilitat d’adquirir un abonament infantil i adult per a 10 serveis que costarà 12 euros i serà personal i intransferible.

"Entenem que abans amb 3 euros podies estar-hi tot el dia, i ara ja no es pot; per tant, creiem que és el més adequat", ha explicat Isaac Santiago. El regidor també confia que això porti més mobilitat a la piscina durant els dos torns. "Un preu reduït d'1,50 euros facilitarà que moltes persones puguin decidir anar a la piscina a passar una hora o dues, si així ho prefereixen", ha explicat. 

Aquest divendres ha de sortir un decret que marcarà quin aforament han de tenir finalment les piscines públiques durant l'estiu. "Durant tot el procés de preparació, hem estat molt pendents de les normatives que anaven sortint al respecte i que han anat canviant. En aquest sentit, he d'agrair la feina que s'ha fet des de l'àrea d'Esports, perquè s'ha treballat perquè es pogués obrir tot amb la màxima normalitat possible", ha finalitzat Santiago. 

A la comarca, des de dilluns i fins aquest mateix dijous ja han obert piscines com la de Casserres, Puig-reig, Bagà o Gironella, tal com recull aquí NacióBerguedà.
 

Dutxes exteriors de la piscina de Berga. Foto: Ajuntament de Berga

Arxivat a