Pacients que han superat la Covid-19 entreguen polseres d'agraïment al personal de l'hospital de Berga

El Fòrum Econòmic de la Catalunya Central ha impulsat el reconeixement al personal sanitari, fent possible que 338 professionals del centre rebin una polsera amb un 'gràcies'

25 de juny del 2020
Actualitzat a les 21:16h
Un dels pacients que ha superat la Covid-19, Oriol Tusón, en entregar la polsera a la comitiva de sanitaris.
Un dels pacients que ha superat la Covid-19, Oriol Tusón, en entregar la polsera a la comitiva de sanitaris. | Pilar Màrquez Ambròs
Persones que han superat el coronavirus han lliurat polseres d'agraïment als sanitaris de l'Hospital Comarcal Sant Bernabé de Berga en un acte impulsat pel Fòrum Econòmic de la Catalunya Central, amb el suport de l'Associació Comarcal d'Empresaris del Berguedà (ACEB).

A Berga, tres persones afectades pel coronavirus i que han estat ingressades a l'hospital han estat les encarregades de lliurar les polseres als professionals que els van atendre. Ho han fet en un acte simbòlic i molt emotiu a l'exterior de la part nova de l'Hospital Sant Bernabé aquest migdia. La direcció del centre s'encarregarà de repartir les polseres - on es pot llegir 'gràcies' - a la totalitat dels seus professionals a través de la iniciativa dels empresaris de la regió central. En total, la rebran 338 sanitaris. 
 

Un dels pacients que ha superat la Covid-19, Juan Pedro Ureña, en entregar la polsera a la comitiva de sanitaris. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


A l'acte hi ha assistit el president de l'ACEB, Josep Maria Serarols, amb membres de la junta com Xavier Gual i Anna Romera. També hi havia representants del gremi de la Construcció, de la Patronal Metal·lúrgica de la Catalunya Central, del Rotary Club Berguedà i del BBVA. 

La cap dels anestesiòlegs, Xènia Isern, ha valorat que "ens hem retrobat amb pacients que havíem portat amb els quals la relació havia estat molt intensa de moments viscuts i compartits, ha estat un acte molt emotiu". Isern ha destacat que es tracta de pacients "que ho han passat molt malament i veure que se n'han sortit és el millor regal que ens podrien fer, és un gran regal". Entre la comitiva de sanitaris que ha rebut les polseres, hi havia la doctora Isern, però també el doctor Balmes, el doctor Del Canto i la doctora Mas, a més d'un grup d'infermeres com Marta Calderer, Noemí Torner i Meritxell Puig. 

L'experiència colpidora dels pacients de la Covid-19: "Han estat dies molt durs"

Un dels expacients que ha participat en l'homenatge és Oriol Tusón Ganuza de 42 anys que va passar gairebé un mes hospitalitzat i que va haver de ser traslladat a Althaia on va estar ingressat a semi-crítics i va necessitar respirador. "Ara ja hauran passat dos mesos que fa que estic recuperat i te'n vas oblidant, però en arribar aquí he tingut un sentiment d'emoció i gratitud molt profund, i en entregar-los la polsera he recordat les cares que no havia tornat a veure", ha explicat Tusón.

Oriol Tusón ha afirmat que, de l'experiència com a malalt de Covid-19, té present que "ho vaig passar molt malament, va ser dur, però em vaig mantenir molt serè gràcies al bon tracte del personal sanitari". 

Els altres expacients de Covid-19 que han entregat les polseres han estat Juan Pedro Ureña Palomino i Jordi Safont. Juan Pedro Ureña, de 63 anys, ha valorat l'atenció i suport que va rebre dels professionals sanitaris. "M'han donat força i valor per viure, estic molt content amb els professionals i amb les infermeres que em van atendre durant aquest temps", ha dit Ureña. "Vaig estar ingressat 32 dies; al meu poble, a Puig-reig, fins i tot va córrer el rumor que era mort", ha explicat. Juan Pedro Ureña ha admès que assabentar-se que els seus veïns i fins i tot alguns amics pensaven que havia mort va colpir-lo especialment. 

"Han estat dies molt durs, em faltava l'aire i no podia respirar, per sort m'he recuperat. Aquelles persones que són grans i amb patologies com la meva, que pateixo un emfisema pulmonar, encara hem d'anar molt més amb compte", ha advertit Ureña. 
 

Fotografia de grup de l'acte que ha impulsat el Fòrum Econòmic de la Catalunya Central. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


Jordi Safont, que va estar 9 dies ingressat, ha llançat un avís de prudència a tothom. "És molt important que la gent es protegeixi perquè si ho agafes és fotut, penso que pot afectar qualsevol. Només tinc paraules d'agraïment pel personal de l'hospital", ha subratllat. 

"Un agraïment infinit a tot el personal sanitari"

El president de l'ACEB, Josep Maria Serarols, ha afirmat que aquestes polseres pretenen ser "un detall carregat de simbolisme". Serarols ha insistit a enviar "un agraïment infinit" a tot el personal sanitari, tot recalcant que "som conscients que hi ha molta més gent implicada en la lluita contra la pandèmia". 

De les polseres, se n'han fet més de 3.000 i és previst que s'entreguin a tots els professionals de salut dels hospitals del Bages i el Berguedà. L'acte del Fòrum Econòmic de la Catalunya Central s'ha fet dut a terme de manera simultània a l'Hospital Sant Bernabé de Berga i als Hospitals Sant Joan de Déu i Sant Andreu de Manresa. 
 

Un dels expacients, Jordi Safont, entregant la polsera a la comitiva de professionals. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

Josep Maria Serarols entregant una placa de reconeixement del Fòrum Econòmic de la Catalunya Central. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

Arxivat a