VÍDEO Berga rep la Flama del Canigó tot i la Covid-19

La festa d'enguany homenatja els afectats per la pandèmia

Pilar Màrquez Ambròs / Redacció
23 de juny del 2020
Actualitzat a les 22:31h
La Flama del Canigó a Berga.
La Flama del Canigó a Berga. | Cedida
La Flama del Canigó ha tornat aquest dimarts al Berguedà, però de forma més descafeïnada per la Covid-19. L'Ajuntament de Berga ha rebut el foc del Canigó que es mantindrà encès en un peveter, a la plaça de Sant Pere.
 
La flama ha estat recollida al Coll d’Ares, però les mesures de seguretat per la Covid-19 han impedit que es distribueixi per encendre les fogueres de Sant Joan de les diverses poblacions del Berguesà. Per això, enguany Òmnium Berguedà ha publicat un vídeo amb participació de la majoria de pobles de la comarca, amb persones que encendran la flama a distància i que vol ser un homenatge als afectats per la pandèmia.



La nit de Sant Joan arriba sense gaires festes ni fogueres per tal de respectar les mesures de seguretat i de prevenció provocades per la situació d'excepcionalitat del coronavirus. Precisament, la Flama d'enguany és un homenatge a totes les persones anònimes que estan abordant el dia a dia de la crisi social i sanitària provocada per la Covid-19.

La Flama, als balcons

També s'ha impulsat una campanya per tal que la Flama arribi a totes les llars de forma simbòlica. S'ha fet una crida a encendre espelmes i fanalets a les 10 de la nit del 23 de juny.

El missatge que cada any acompanya l'arribada del foc d'aquesta festa és enguany un manifest dedicat a aquells que han estat al capdavant de la lluita contra la Covid-19, com metges, metgesses i infermers, treballadors de supermercat i l'alimentació, infants, bombers, o el sector de la cultura, entre d'altres. A la comarca, el manifest l'ha glossat la farmacèutica Maria Cosp a través del vídeo d'Òmnium Berguedà.
 

La Flama del Canigó a l'Ajuntament de Berga. Foto: Cedida