Creu Roja Berguedà atén 70 famílies més a causa de la crisi del coronavirus

A través del servei Ocupa't, l'organització ha fet d'intermediària en les ofertes de 33 empreses de la comarca, i ha atès 140 persones que buscaven feina

23 de juny del 2020
Actualitzat a les 14:52h
Voluntaris de Creu Roja fent un servei.
Voluntaris de Creu Roja fent un servei. | Creu Roja Berguedà
Creu Roja Berguedà ha atès una cinquantena de famílies que mai no havien necessitat els seus serveis a causa de la crisi sanitària. A més, una vintena de famílies que hi havien estat en contacte en el passat han requerit algun tipus d'assistència nova durant la crisi de la Covid-19. "Moltes, havent perdut la feina o en situació d’ERTO, no podien fer front al pagament del lloguer o dels subministraments elementals", han explicat fonts de l'organització humanitària a la comarca.

Creu Roja Berguedà els ha fet suport amb ajudes directes o bé assessorant-les per sol·licitar ajudes públiques. 

L'equip de Creu Roja Berguedà ha continuat també atenent una vuitantena de famílies habituals, que es troben en una situació de vulnerabilitat més cronificada, i que periòdicament necessiten suport logístic o econòmic. 

Creu Roja Berguedà ha reforçat durant la crisi del coronavirus els serveis d'atenció a les famílies vulnerables de la comarca. En primer lloc, l’entitat ha fet seguiment dels usuaris habituals: gent gran que regularment va a la Creu Roja, i a qui les voluntàries han acompanyat a distància, per exemple recomanant-los activitats cognitives o oferint-los lots amb material bàsic, i nens petits, que normalment participen al programa Èxit Escolar, amb una atenció telefònica per assegurar que tenien connexió a Internet i que podien seguir les activitats de l’escola, i assistint les famílies en el procés de preinscripció. 

140 usuaris a l'Ocupa't

Creu Roja Berguedà, a través del servei Ocupa't, ha fet d'intermediària en les ofertes de 33 empreses de la comarca, i ha atès 140 persones que buscaven feina, segons han informat fonts de l'entitat. 

Tot i que moltes empreses han tancat amb el coronavirus, alguns serveis bàsics han necessitat reforços de personal, especialment l’Hospital Sant Bernabé de Berga i diverses residències de gent gran de la comarca. 

Pel que fa a l'assistència sanitària, una ambulància de la Creu Roja, situada a Cal Bassacs, ha fet tasques de reforç del SEM. 

Atenció telefònica

Creu Roja Berguedà ha estat disponible fins i tot en els moments més complicats de la pandèmia, i el personal i el voluntariat han fet trucades periòdiques a la població de risc, sobretot gent gran, per fer-los un seguiment personalitzat i per orientar-los en les mesures d’higiene i seguretat, i també a les famílies vulnerables, per veure si les podien ajudar a fer front a les necessitats més bàsiques. 

El servei d’atenció a domicili ha funcionat durant tota la pandèmia, i el cotxe de Creu Roja Berguedà ha passat per les cases que ho necessitaven a distribuir aliments i productes d’higiene i de primera necessitat. 

Crida a fer-se soci i a sumar-se al voluntariat 

L'aparició d’usuaris nous, que han perdut la feina, i les necessitats creixents de les famílies en situacions ja vulnerables fan preveure als responsables de Creu Roja Berguedà que la crisi derivada del coronavirus "serà dura i llarga", segons les fons. Per això l'organització fa una crida a fer-se soci de l'entitat, i a sumar-se al seu voluntariat. La col·laboració amb Creu Roja ha crescut "durant la fase més dura de la Covid-19, amb voluntat de sumar-se a un projecte solidari i compromès". 

Des de Creu Roja Berguedà adverteixen que "hi ha desnonaments que s’han aturat amb l’estat d’alarma, però que es poden reprendre quan obrin els jutjats, i hi ha famílies que tenen l’aigua i la llum garantida mentre duri la pandèmia, però potser no d’aquí a uns mesos". Per fer front a l’emergència social, caldrà reforçar els seus serveis.