L'últim Ple abans de les eleccions debatrà una moció de suport al «Teti»

Cercs, Casserres i tres municipis del Bages ja han aprovat la moció

Redacció
20 d'abril del 2015
Actualitzat el 21 d'abril a les 10:46h
Membres del grup de suport presentant la moció a l'Ajuntament de Berga
Membres del grup de suport presentant la moció a l'Ajuntament de Berga | Aida Morales

Membres del grup de suport presentant la moció a l'Ajuntament de Berga Foto: Aida Morales


L'últim Ple municipal convocat abans de les eleccions del 24 de maig debatrà, previsiblement, la moció que el Grup de Suport al 'Teti' ha entrat aquest dilluns a l'Ajuntament de Berga. La voluntat i intencionalitat de fer-ho en aquest moment, han dit, no és casualitat, ja que consideren que, abans dels comicis, ha de quedar clar el posicionament de cada grup polític en la causa oberta contra Sergi Rodríguez 'Teti', que s'enfronta a una pena de presó de quatre anys i nou mesos.

Així doncs, el Grup de Suport vol que el consistori es “posicioni” i, segons ha explicat Oriol Marquès, aprovin “l'absurditat” que és condemnar a presó una persona per, suposadament, haver donat un calbot durant un dimecres de Patum a un regidor. A més, consideren important que l'Ajuntament manifesti que la presència del regidor del Partit Popular català (PPC), Joan Antoni López Noguera, al passacarrers de Patum no era "en l'exercici propi ni abstracte de les funcions de regidor” i que, de la mateixa manera, s'exigeixi l'arxivament immediat de la causa i la lliure absolució de Rodríguez. 

Els fets pels quals s'acusa el jove berguedà militant de l'Esquerra Independentista van tenir lloc durant la matinada del 7 de juny del 2012 quan, durant el passacarrers de Patum, suposadament va donar un calbot al regidor popular, que es trobava entre la multitud. Aquest fet, va ser denunciat per López Noguera als Mossos d'Esquadra i, tot i que en un primer moment va ser qualificat com una falta penal, finalment va ser tractat com un delicte. 

En aquest punt, denuncien, “lluny d'aturar allò que és un evident despropòsit del PP amb el seu afany de victimisme i de trencament de convivència”, la Fiscalia va elevar els fets a delicte greu per atemptat contra l'autoritat, i va realitzar una petició de pena de quatre anys i nou mesos de presó, i una multa de 3.600 euros. 

Un conjunt de circumstàncies, per al Grup de Suport al 'Teti', representen una absoluta “sobredimensió del cas”, que, afegeixen, s'ha vist abonat per “pressions exercides des del poder espanyol”.

Suport de les entitats

La voluntat del grup de suport és defensar ells mateixos la moció presentada al Ple en virtut del Reglament Orgànic Municipal (ROM) que permet plantejar mocions i fer preguntes, a l'apartat de precs i preguntes, igual que ho fan els grups polítics. “No sabem si ens deixaran”, ha declarat Marquès, tot i que aquesta petició ja s'ha realitzat, així com la demanda de poder replicar. 

Pel que fa als suports de la moció, està recolzada per diverses entitats, partits i associacions de Berga i Catalunya, com Alerta Solidària, la Coordinadora Obrera Sindical, la Candidatura d'Unitat Popular, Arran, el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans, l'Ateneu Llibertari del Berguedà, Piolet Negre, Ràdio Pinsania, Cop de Garrot, l'Assemblea Nacional Catalana de Berga, la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i el Capitalisme del Berguedà, els Castellers de Berga, el Casal Panxo i l'Agrupació Teatral la Farsa. A més, es va aprovar als plens municipals dels ajuntaments de Cercs i Casserres, així com a Sallent, Navàs i Artés (Bages).
Arxivat a