Judit Carreras liderarà la marca blanca d'ERC a Olvan

L'actual alcaldessa del PSC es presenta com a candidata de Moviment d'Esquerres-Acord Municipal

Redacció
20 d'abril del 2015
Actualitzat a les 21:07h
L'alcaldessa d'Olvan, Judit Carreras
L'alcaldessa d'Olvan, Judit Carreras | Aida Morales

L'alcaldessa d'Olvan, Judit Carreras Foto: Aida Morales


L'actual alcaldessa d'Olvan pel Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), Judit Carreras, no concorrerà a les properes eleccions municipals del 24 de maig amb les mateixes sigles que l'havien representat fins el moment. Per contra, i segons ella mateixa ha confirmat a NacióBerguedà, es presentarà als comicis sota Moviment d'Esquerres-Acord Municipal, la marca blanca d'Esquerra Republicana de Catalunya. 

Segons Carreras, aquest canvi ha vingut propiciat per les circumstàncies que està vivint Catalunya i la necessitat de renovar la candidatura amb una clara coalició de la gent d'esquerres del municipi. Aquesta, ha detallat, està formada per algunes persones que ja treballen en l'actual equip de govern, tot i que també per gent diversa, de diferents línies polítiques, algunes estretament lligades al projecte republicà. A més, i tot i que assegura que continua essent socialista, la seva visió envers aquest partit ha canviat, fins al punt en què recentment ja no participava de manera activa dins dels seus òrgans. 

En aquest sentit, ha indicat que donar-se de baixa serà “qüestió de temps”, tot i que ha volgut deixar clar que l'equip que liderarà està format per diverses tendències. Pel que fa a la decisió de treballar sota la marca blanca d'ERC i no sota la de qualsevol altre partit, ha explicat que aquestes eren les sigles amb què la majoria se sentia més còmode: “Nosaltres intentarem millorar el municipi i, després de parlar-ho, vam convenir que era una fórmula amb què l'equip se sentia còmode”. 

Carreras, que presentarà la llista en els propers dies, ha explicat que continuarà treballant pel benestar del municipi i dels seus veïns, intentant portar a terme i acabar projectes que, per dificultats econòmiques o de gestió municipal, no s'han pogut realitzar. No obstant això, també ha assegurat que Moviment d'Esquerres posarà sobre la taula altres projectes, que ja s'aniran precisant al llarg de la campanya. 

Pel que fa al full de ruta independentista que defensa ERC i la majoria de marques blanques que treballen sota les seves sigles, Carreras ha afirmat que això forma part de la diversitat de la llista.”Hi ha persones que són independentistes”, ha explicat i, pel que fa a la seva visió personal, ha indicat que és manifesta: “Estic pel dret a decidir i el sobiranisme”. 
 

Resultats de les eleccions municipals 2011 al Berguedà, municipi per municipi

Resultats de les eleccions municipals a Olvan, 2007 i 2011