La regidora de Borredà Assumpta Puig-Pey dimiteix per desavinences amb l'equip de govern

El grup TJB-CUP ha presentat per segona vegada la moció per declarar Bé Cultural d'Interès Local la casa de Can Font (Cal Royo), un antic hostal del segle XIV al centre del poble

18 de juny del 2020
Actualitzat a les 21:27h
Estat actual de la casa de Cal Royo.
Estat actual de la casa de Cal Royo. | Cedida
La regidora de Borredà Assumpta Puig-Pey ha dimitit per desavinences amb l'equip de govern. La regidora ha presentat la seva dimissió en el primer ple ordinari de l'any 2020 celebrat al municipi. Assumpta Puig-Pey era fins ara la titular de les regidories d'Ensenyament, Sanitat, Cultura, Esports i Noves Tecnologies a Borredà. En el seu comiat, ha justificat la seva decisió per desacord amb algunes decisions preses per l'equip de govern i per la nul·la oferta de cooperació als grups de l'oposició, TJB-CUP i ERC.

Segons Puig-Pey, aquesta cooperació era "un requisit indispensable per formar part de l'Agrupació d'Electors". 
 
En el mateix ple, el grup TJB-CUP, amb el suport d'ERC, ha presentat per segona vegada la moció per declarar Bé Cultural d'Interès Local la casa de Can Font (Cal Royo), un antic hostal del segle XIV al centre del poble, inclòs en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya i que es troba en un important estat d'abandonament des de fa anys. L'equip de govern de Borredà ha votat en contra de la protecció d'aquest edifici, però ha comunicat que es troba en negociacions per comprar-lo i s'ha compromès a fer-ne la conservació respectant-ne tots els elements patrimonials. L'alcalde Jesús Solanellas ha afirmat que, en un futur, estudiaran la possibilitat d'aprovar el BCIL.

Un altre tema polèmic del ple de Borredà ha estat la modificació i revocació d'algunes ordenances fiscals. La conveniència de fixar una taxa, i delimitar l'espai que ocupen les terrasses dels bars sobre terrenys d'ús públic, ha dividit el plenari. Mentre l'equip de Govern ha defensat que no era necessari delimitar cap espai concret ni cobrar cap taxa als bars que posen terrassa a l'estiu, l'oposició s'ha mostrat partidària de la regulació d'aquesta activitat i el cobrament d'un import simbòlic. El decantament de la regidora Assumpta Puig-Pey per aquesta darrera opció ha impedit que no quedes sense efecte l'ordenança aprovada l'any 2002 durant el mandat de l'històric alcalde socialista Joan Roma.
 

Terrassa d'un bar a Borredà. Foto: Cedida