Via pública

Borredà inverteix 200.000 euros per renovar el carrer de la Font, el més antic del poble

El projecte contempla canviar la canonada d'aigua i la xarxa de clavegueram de més de 60 anys d'antiguitat

per Pilar Màrquez Ambròs, 18 de juny de 2020 a les 17:40 |
Carrer de la Font de Borredà. | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de juny de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Borredà ha iniciat les obres de condicionament integral del carrer de la Font, el més antic del nucli urbà. La inversió serà propera als 200.000 euros, amb una aportació de fins a 192.000 euros de la Diputació de Barcelona, en el marc de la mesa de concertació del passat mandat municipal. Està previst que les obres tinguin una durada de 6 mesos.

Les obres s'han adjudicat a l'empresa Salvador Serra, que va guanyar la licitació pública on es van presentar fins a nou companyies.


Fonts del govern de Borredà han indicat que "la importància d'aquestes obres és causada pel fet que per aquest carrer entra la canonada principal de subministrament d’aigua al poble, la qual té una antiguitat de més de 60 anys, la mateixa que té la xarxa de clavegueram". Per aquest motiu, l'anterior equip de govern, va decidir començar amb aquesta actuació les obres de renovació de tot el nucli urbà.

El projecte contempla canviar la canonada d'aigua i la xarxa de clavegueram, i també el paviment actual de pedra del país, que per poder complir amb la normativa de mobilitat, serà substituït per unes peces de pedra artificial, aptes per la climatologia del poble i de la forta pendent que té el carrer. 


Per decidir quin paviment posar-hi, es va organitzar una consulta popular, el passat mes d'abril, en la qual tots els habitants del poble, varen poder optar per diverses mostres que prèviament s'havien exposat en el Centre de la Gent Gran. Allà hi havia diverses peces, de diversos colors, i formes. Fet el recompte, l'equip de govern, va acceptar el resultat, i aquest serà el nou paviment que tindrà el carrer.

Fonts municipals, han detallat també que el carrer de les Fonts "porta el nom d'una font històrica, situada just a l'entrada, on figura encara, un abeurador destinat als animals de càrrega que entraven al poble per aquest camí. Tot aquest conjunt serà degudament restaurat".

Els primers dies de les obres han consistit a fer els preparatius per a mantenir el servei de subministrament d'aigua als habitatges afectats, per així poder treballar, sense problemes. El carrer és molt estret i això determina l'ús de maquinària especial per a dur a terme els treballs. La previsió és poder tenir tot acabat, a finals d'any. 

 

Participació