L'Hospital Sant Bernabé de Berga dona l’alta a l’última pacient amb Covid-19 que hi havia ingressada

Es tracta d'una dona de 80 anys que ha estat al centre durant un mes i que avui ha estat donada d’alta

18 de juny del 2020
Actualitzat a les 17:03h
L'Hospital Sant Bernabé de Berga, amb vista a la ciutat de Berga de fons.
L'Hospital Sant Bernabé de Berga, amb vista a la ciutat de Berga de fons. | Pilar Màrquez Ambròs
L'Hospital Sant Bernabé de Berga ha donat d'alta avui dijous a l’última pacient que hi havia ingressada amb Covid-19 en actiu. Es tracta d'una dona de 80 anys que ha estat al centre durant un mes i que avui ha estat donada d’alta. Al centre sanitari de referència a la comarca ja no hi ha actualment cap pacient amb diagnòstic de Covid-19 positiu confirmat.

Fonts de l'Hospital Sant Bernabé celebren aquest fet i recorden a tota la ciutadania "la importància de continuar amb les mesures de seguretat i protecció recomanades". 

La xifra total de morts a l'hospital des de l'inici de la pandèmia és de 44. Els primers casos de la Covid-19 es van fer públics a Berga el 19 de març i la pitjor fase de la pandèmia va tocar sostre el 2 d'abril amb fins a 60 persones ingressades.

El 10 d'abril l'hospital sumava 26 morts des de l'inici del brot, més de la meitat del total. 

Després de patir 60 contagis entre el personal del centre, les últimes infeccions per Covid-19 dels treballadors van detectar-se el 21 d'abril. Des de llavors, bona part de la plantilla de l'hospital s'ha recuperat i ha pogut reincorporar-se a la feina. 

El 8 de maig la xifra de pacients ingressats va situar-se per sota dels 30, i va ser a partir d'aquí que l'hospital va iniciar una progressiva caiguda de casos que ha permès reprendre les consultes externes, cirurgies i altres serveis, i avançar cap a una desescalada que encara ara es viu amb molta prudència i mantenint les mesures de seguretat oportunes.

El mes de maig també va estabilitzar-se el servei d'urgències, que va recuperar una certa normalitat. Cal recordar que, durant l'abril, les urgències van patir una davallada del 60% pel que fa als casos no relacionats amb la Covid-19




Arxivat a