A LA VORA DEL FOC

La prostituta, el polític i el millor pare del món

Il·lustracions: Bet Calderer / Text: Xavier Gonzàlez-Costa
per Xavier Gonzàlez-Costa, 18 de juny de 2020 a les 12:58 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de juny de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El polític íntegre i integrador pontificava sobre la moral i denunciava la immoralitat dels altres, assegurant que les persones són abans que els governants i que els governants es deuen a les persones, siguin com siguin i d’on siguin, a la seva llibertat i a la seva protecció, tant si els han votat com si no.

Satisfet del seu discurs i convençut d’haver remogut la consciència de tots els que l’havien escoltat en directe o a través de les notícies de la ràdio o la televisió, quan va arribar a casa, es va treure l’uniforme de treball, va prendre la família i l'equipatge i va agafar el cotxe per marxar de cap de setmana.


Ja a la carretera, el polític íntegre i integrador, amb la complicitat del sol de tarda que l’enlluernava frontalment, va fer veure que no veia una noia amb poca roba que s'oferia al voral, mentre la seva dona també dissimulava, i el seu fill petit li feia adéu amb la mà per la finestra, convençut de què el seu pare era el millor pare del món.
 
 
Xavier Gonzàlez-Costa va començar a viatjar als vuit anys acompanyant a Juli Verne i a Tintin. Després, de gran, ha anat a veure si és veritat, cooperant amb la desapareguda organització “Viatgers sense Fronteres" que va presidir des de la seva fundació. És escriptor autodidacta, de formació acadèmica en el món de les ciències. Ha guanyat diversos premis de poesia i de teatre. Com a actor, porta més de vint-i-cinc obres de teatre al sarró del Garrofa, que va interpretar durant vint-i-sis Nadals als Pastorets de Berga.
 
Bet Calderer és una Berguedana de Barcelona, artista i grafista. Sortida dels forns de la Facultat de Belles Arts de la capital, se sent orgullosa de poder dir que va començar a treballar al costat Pepe Calvo, amb qui va aprendre l'ofici de donar solucions de disseny gràfic per a empreses com Coca-cola, Santiveri, Martínez-Bimbo, Marcilla, etc. Des de fa quinze anys ha fet de la seva passió, la pintura i el dibuix, el seu modus vivendi. Ha col·laborat amb Ibèrica de danza amb l'escenografia pictórica de l'espectacle “Las estaciones”.

 

Participació