Ja es poden presentar les sol·licituds d’ajuts de transport i menjador escolar de cara al curs 2020 - 2021

El Consell Comarcal del Berguedà potencia les tramitacions en línia

Redacció
17 de juny del 2020
Actualitzat a les 12:17h
Transport escolar al Berguedà (arxiu).
Transport escolar al Berguedà (arxiu). | Pilar Màrquez Ambròs
Les famílies dels alumnes del Berguedà ja poden demanar els ajuts de transport i menjador per al curs 2020-21. A partir del dimecres 17 de juny, l’alumnat matriculat en cursos anteriors ja pot presentar les sol.licituds per als ajuts de menjador escolar i transport a partir d'aquest dimecres 17 de juny, i a partir del 9 de juliol, podran presentar les sol·licituds l’alumnat de nova matriculació. Per això, el Consell Comarcal del Berguedà anima a les persones interessades a fer tota la tramitació per Internet i evitar el màxim de desplaçaments innecessaris.

Els ajuts estan dividits en quatre tipus diferents. El primer és un servei gratuït de transport i menjador i un ajut de desplaçament dirigit a l'alumnat que no té oferta educativa al seu municipi de residència i està obligat a desplaçar-se del seu municipi a un centre escolar del Berguedà, segons el mapa escolar establert. Les famílies que estan en aquest supòsit tenen tota la informació en aquest enllaç

Un segon ajut és per a l'alumnat que té oferta educativa al seu municipi i vol demanar un ajut de menjador escolar en una escola del Berguedà. En aquest cas, ha de complir unes condicions econòmiques, familiars i socials. Es tracta d'ajuts individuals de menjador no obligatori que es poden consultar aquí

També pot demanar el servei de transport escolar i l'ajut corresponent aquell alumnat que té oferta educativa al seu municipi de residència i viu distanciat, sempre que hi hagi transport disponible. 

Per últim, pot sol·licitar l'ajut individual de desplaçament, l'alumnat escolaritzat en un centre educatiu que té oferta educativa al seu municipi, que no té servei de menjador escolar, viu a una distància superior a 3 quilòmetres i compleix amb els criteris del mapa escolar. 
 

Cartell informatiu per als ajuts de menjador i transport escolar. Foto: CC Berguedà