Cases rurals, hotels i càmpings del Berguedà esperen amb optimisme l'obertura de la mobilitat a Barcelona

Amb la fase 3 les zones comunes i les piscines ja són obertes al 50% de la capacitat

16 de juny del 2020
Actualitzat a les 14:24h
Turisme a la comarca del Berguedà.
Turisme a la comarca del Berguedà. | Cal Batista
La desescalada continua avançant. La Catalunya Central i Girona han entrat a l'última fase de desconfinament aquest dilluns. Això vol dir que als hotels, cases rurals i càmpings del Berguedà les zones comunes i les piscines ja són obertes al 50% de la capacitat. Els allotjaments esperen, però, una última empenta per viure un autèntic augment de l'activitat: l'arribada a fase 3 de Barcelona i l'obertura completa de la mobilitat entre regions.  

El president de l'Associació d'Agroturisme del Berguedà, Oriol Baños, ha explicat a NacióBerguedà que "s'ha disparat l'interès de cara a aquest cap de setmana", a l'espera que Sanitat confirmi que Barcelona passa a fase 3. "Fins ara, de la Catalunya Central hi ha hagut reserves, però poques. És ara que hem notat un augment de les consultes sobre disponibilitat, perquè a la regió de Barcelona i àrea metropolitana és on hi ha més volum de gent", ha dit Baños. Això permet un punt d'optimisme. 

"Juliol i agost també s'estan omplint molt ràpidament, fa uns quinze dies que han augmentat molt les reserves, s'estan omplint gairebé totes les cases", ha explicat Baños.

El president de l'Agroturisme berguedà confia que un estiu de més turisme local els permetrà "acabar omplint gairebé al 100%". "Encara hi ha moltes reserves pendents de confirmar, però la gent està disposada a pujar", ha afirmat. 

"En les cases d'allotjament complet, res no varia pel canvi de fase, perquè s'entén que són una unitat de confinament. Som els que tenim establiments per habitacions, que anem com als hotels", ha detallat Baños. "A mesura que ha avançat la desescalada, ens han deixat obrir les zones comunes: primer un terç, ara la meitat i després més", ha dit. El mateix passa amb les piscines que en cases on s'allotgen diferents famílies amb la fase 3 poden obrir al 50%. 

Els allotjaments del Berguedà s'han estat preparant per encarar l'estiu amb un cert optimisme. 

Des de l'Hostal Cal Batista de Bagà, Núria Botella ha detallat a aquest diari que, de moment, tenen obert "per serveis essencials", ja que allotgen treballadors d'empreses que estan a la zona per feina. "De cap de setmana fins ara hi havia molt poca cosa", ha explicat. Ara bé, el proper cap de setmana ompliran per primera vegada des de l'inici del desconfinament gràcies a un grup que fa una trobada de minis i 4x4. 

"De cara a Sant Joan i a l'estiu encara està bastant parat, però comencem a rebre alguna trucada. Amb la perspectiva que s'obrirà del tot la mobilitat entre regions, la gent comença a trucar i a interessar-se. Ens consulten la disponibilitat i volen informar-se de preus, encara que s'han de tancar reserves", ha relatat. 

El responsable del Càmping de Gironella, Lluís Barniol, ha assegurat que, per a l'activitat turística a la comarca, "és essencial que Barcelona obri en fase 3". "Esperem que molts clients ja puguin venir per Sant Joan, de moment s'estan fent reserves amb molta prudència i a l'expectativa si finalment podran pujar o no", ha dit. 

De cara a l'estiu, Barniol ha valorat que "per a l'agost sí que deu ni do les reserves que hem tingut". "Hi ha un gruix de persones que espera a última hora per fer les reserves perquè ningú sap què pot passar. De moment, es va animant però no hi ha l'alegria dels altres anys", ha comentat.
 

Gisclareny. Foto: ACN