La biblioteca de Berga recupera l'activitat amb el servei de préstec per cita prèvia

El desconfinament de la biblioteca contempla la reobertura progressiva dels serveis i espais de l'edifici

Pilar Màrquez Ambròs / Redacció
16 de juny del 2020
Actualitzat a les 11:12h
Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet de Berga.
Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet de Berga. | Xarxa de Biblioteques
La Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet de Berga ha reobert al públic aquest dimarts, 16 de juny, amb el servei de préstec amb cita prèvia i quarantena dels llibres que es retornin per desinfectar-los.

Fonts municipals han explicat que el personal de la biblioteca va començar a treballar a porta tancada el passat 28 de maig "per preparar l’equipament per a la seva reobertura al públic amb totes les garanties de seguretat".

El desconfinament de la biblioteca contempla la reobertura progressiva dels serveis i espais de l'edifici. L'horari d'atenció al públic serà el següent: dilluns dimecres i divendres, de 9.30 a 13.30 hores i dimarts i dijous, de 16 a 20 hores. 

El servei de biblioteca està gestionat conjuntament per la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de Berga i disposarà d'un Pla de desconfinament propi que s'aplicarà per fases. 

Primera fase del desconfinament de la biblioteca

La primera fase del Pla de desconfinament de la biblioteca contempla les tasques d'adequació de l'espai i l'obertura del servei de préstec i retorn de documentació. Les persones interessades en fer ús del servei de préstec, hauran de realitzar la reserva de llibres o documents per telèfon (93 822 13 08), correu electrònic (b.berga.rvc@diba.cat) o cita prèvia a través del formulari de la Biblioteca virtual.

El retorn de documents es farà mitjançant la bústia habilitada a l’exterior de l’edifici i els documents retornats es posaran en quarantena durant 14 dies per desinfectar-los. També s’oferirà informació i atenció als usuaris i usuàries a través dels mitjans telefònics i telemàtics esmentats anteriorment.

En aquesta fase no es permetrà l’accés al fons documental, les diferents plantes de l’edifici estaran tancades al públic i tampoc s'oferiran activitats de foment de la lectura ni programació cultural. Les persones que accedeixin a l’equipament hauran d’utilitzar la mascareta obligatòriament i disposaran de gel hidroalcohòlic per desinfectar-se les mans.

Reobertura d’altres serveis

En la segona fase, s’obriran les plantes de la biblioteca al públic i també es podrà fer ús dels aparells electrònics, però amb cita prèvia i limitació temporal d’ús. En la tercera fase, es reprogramaran les activitats culturals i de foment de la lectura de forma presencial, però hi haurà control d’aforament. En la quarta i última fase es preveu restablir la totalitat dels serveis. La Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet informarà de la fase de desconfinament en què es troba l’equipament en cada moment. Per a més informació, podeu accedir al lloc web de la biblioteca en aquest enllaç.
Arxivat a