Els Bombers rescaten el cos sense vida d'un home de 67 anys al Pedraforca

La víctima és un veí de Calders i, segons fonts dels Mossos d'Esquadra, tot apunta que es tracta d'una mort accidental a la muntanya

Pilar Màrquez Ambròs / Redacció
15 de juny del 2020
Actualitzat a les 22:00h
La muntanya del Pedraforca.
La muntanya del Pedraforca. | Arxiu
Els Bombers de la Generalitat han rescatat aquesta tarda el cos sense vida d'un home de 67 anys al Pedraforca, al municipi de Gósol. Es tracta d’un veí de Calders (Moianès) i, segons fonts dels Mossos d'Esquadra, tot apunta que es tracta d'una mort accidental a la muntanya.

A les 15.13 hores, els Bombers de la Generalitat han rebut un avís d'emergència alertant-los de la possibilitat d'una víctima mortal al massís del Pedraforca. Concretament, la trucada d'un particular donava l’avís d'un cos amb signes incompatibles amb la vida que es trobava a la zona del segon pic gran, al denominat Pollegó inferior.

Un helicòpter dels Bombers de la Generalitat s'ha desplaçat fins al paratge, on efectius del cos d'emergències han comprovat que efectivament es tractava d'una persona sense vida. Posteriorment l'han evacuat, un cop s'ha rebut l'ordre d'aixecament del cadàver. En aquest servei també hi ha treballat efectius del servei de Muntanya i patrulles de l'Àrea Bàsica Policial (ABP) de Berga dels Mossos d'Esquadra.

No ha estat l'únic rescat d'aquesta tarda. Una hora abans, a les 14.13 hores s'ha rebut l'avís d’un jove que ha patit un atac d’angoixa i no podia continuar l’activitat. El noi, de 29 anys i veí de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès), ha estat atès i rescatat pel Grup d’Actuacions Especials (GRAE) dels Bombers, que s’han desplaçat fins al lloc amb helicòpter amb la col·laboració de l’ERI (Equip de Rescat i Intervenció) del SEM. Després de tranquil·litzar l’excursionista, l’han evacuat fins al pàrquing, on ell hi tenia el seu vehicle particular i no ha calgut traslladar-lo a cap centre sanitari.

Aquests successos a la muntanya se sumen als dos rescats que els Bombers de la Generalitat ja van realitzar a la comarca del Berguedà durant el cap de setmana. El cos de Bombers ha apel·lat a la prudència, tenint en compte els consells bàsics de seguretat a la muntanya i autoprotecció a la muntanya i recordant la importància de mantenir les mesures sanitàries de seguretat per evitar contagis de la Covid-19, així com les limitacions de mobilitat de la desescalada.