Torra demana a Sánchez que tot Catalunya passi a fase 3

Aquest dilluns es reunirà el Procicat per decidir si les regions de Lleida, Barcelona i l'àrea metropolitana fan el canvi de fase

NacióDigital
14 de juny del 2020
Quim Torra demana que tota Catalunya passi a la fase 3.
Quim Torra demana que tota Catalunya passi a la fase 3. | ACN
El president de la Generalitat, Quim Torra, demana que tot Catalunya passi a la fase 3 a partir d'aquest dilluns, de manera que les regions sanitàries de Lleida, Barcelona i l'àrea metropolitana farien el canvi de fase demà mateix. Segons ha explicat el president durant la reunió amb l'executiu espanyol i la resta d'homònims, el Procicat es reunirà dilluns per decidir si tot el país passa a la fase 3. 

La visió de la conselleria de Salut i de Presidència no era la mateixa a finals de setmana quan el Departament va fer una proposta de salt de fases on precisament quedaven fora Barcelona i les àrees metropolitanes i Lleida. De fet, tot i que l'Ajuntament de Barcelona també era partidari d'entrar a la fase 3, al final es va fer enrere també. Fonts de Salut han expressat la seva sorpresa després de conèixer l'anunci fet per Torra a la conferència de presidents, aquest diumenge al matí. 

Amb tot, si la decisió s'aprova, Catalunya recuperaria les plenes competències per gestionar la nova normalitat. "Preferim parlar de temps excepcional de solidaritat i compromís social. No volem tornar a velles normalitats, sinó a nous futurs", ha especificat Torra. Ha reclamat una altra vegada els 15.000 milions per atendre la crisi i critica la centralització de l'Estat en l'última conferència de presidents. 

A la reunió, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat que obrirà les fronteres amb els països de la Unió Europea, el pròxim diumenge 21 de juny. 

"S’acabarà així, de fet i en la pràctica, com hauria d’haver passat fa setmanes, aquest estat d’alarma, que jutgem com a centralista i centralitzador que no hauria d’haver existit mai", ha insistit el president de la Generalitat. 


​​
​​
​​