Berga suspèn la interpretació d'un salt de Patum des del castell per evitar grans concentracions de gent

La junta de seguretat considera que si es fes aquest acte es podrien repetir fets com els de dimecres a la nit en què va haver-hi berguedans que van improvisar salts de Maces als carrers

13 de juny del 2020
Actualitzat a les 14:33h
Patum de Lluïment en una imatge d'arxiu.
Patum de Lluïment en una imatge d'arxiu. | Sergi Boixader
La interpretació musical d'un salt de Patum des del castell de Berga queda suspesa definitivament. La junta de seguretat ha aconsellat que no se celebrés per evitar grans concentracions de gent al carrer i fets com els de dimecres a la nit en què va haver-hi berguedans que van celebrar salts de Maces espontanis. 

L'acte s'havia previst inicialment per dijous al vespre, però llavors l'Ajuntament de Berga va comunicar que s'ajornava a dissabte per la previsió de pluja. Finalment, el motiu de la suspensió ha estat la seguretat. Uns altaveus i la posició privilegiada del castell a sobre la ciutat havien de permetre que la música es colés per tots els racons de Berga. Malgrat que es recomanava que s'escoltés des de casa, la junta de seguretat temia que això acabés portant més gent del compte als carrers. 

La Patum Confinada, però, encara té un acte pendent que sí que se celebrarà. Es manté al programa l'entrega dels rams de les gegantes a les residències de gent gran de la ciutat, i el de l'Àliga al santuari de Queralt, aquest diumenge al matí. 
Arxivat a