La mainada celebra la Patum Infantil des de casa i omple les xarxes socials d’esperit patumaire i solidaritat

Els infants poden gaudir del seu especial divendres de Corpus a través del repte solidari ‘Patum Infantil Challenge’

12 de juny del 2020
Actualitzat a les 19:38h
Infants participant al repte 'Patum Infantil Challenge'.
Infants participant al repte 'Patum Infantil Challenge'. | Patum Infantil Challenge
La Patum Infantil, la més desitjada per a la quitxalla, enguany no s’ha pogut celebrar a la plaça de Sant Pere a causa de la pandèmia de Coronavirus. Tanmateix, la festa es manté ben viva a través del repte ‘Patum Infantil Challenge 2020’, una proposta que l’entitat de la Patum Infantil ha organitzat aquest divendres a les xarxes socials. A més, la iniciativa ha recaptat, per ara, més de 2.000 euros que es destinaran íntegrament a la Marató de Tv3.

“Estem molt contents, no només de veure que hi ha solidaritat, sinó també que molts nens s’estan animant a penjar els seus vídeos, que era just el nostre objectiu”, assegura el president de la Patum Infantil, Sergi Montaner, a NacióBerguedà.

El repte patumaire convida als participants a inscriure’s dins d’una de les vuit categories proposades per l’entitat a la seva pàgina web i publicar una fotografia o vídeo a les xarxes socials, acompanyats de l’etiqueta corresponent, fent la Patum des de casa. Durant el vídeo, els infants han d’ensenyar el seu diploma amb el lema “Jo hi participo”, que es pot descarregar també des del mateix web. Els més grans, però, també s’han animat a participar en aquesta iniciativa virtual.
 

El marcador dels donatius, que constantment s’actualitza, acumula en aquests moments més de 2.000 euros. La quantitat total de diners recaptats, la Patum Infantil la destinarà íntegrament a la Marató de Tv3, dedicada enguany a la recerca i investigació de la Covid-19. Els participants, a l’hora d’inscriure’s al repte, poden fer una aportació solidària de 5, 10, 15 o 20 euros.

Montaner considera que es tracta d’un divendres de Corpus “una mica estrany”, respecte a la resta d’anys. Al mateix temps, des de la junta de la Patum Infantil reconeixen la “feinada” que ha comportat preparar la proposta, sobretot la part informàtica, però asseguren que “entre tots” ho han tirat endavant. A més, Montaner remarca que “estan súper contents” amb la iniciativa i la resposta que està tenint.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#patuminfantil #ch20empostissat Aloma Sellart Montenegro

Una publicación compartida de Silvia Montenegro (@smonten2) el


Aquesta ha estat la primera vegada, després de seixanta-dos anys, en què no s’ha pogut celebrar la Patum Infantil a la plaça de Sant Pere. Tot i això, l’esperit patumaire dels més petits, però també el de les seves famílies, ha quedat reflectit en la bona acollida que ha tingut la iniciativa solidària impulsada per l’entitat de la Patum Infantil a les xarxes socials.

Categories del repte patumaire virtual

Les vuit categories del repte virtual ‘Patum Infantil Challenge’ són les següents:

1. Patum a la Plaça: Pels nens i nenes en edat de fer la Patum Infantil.

2. Patum de les andròmines: Per aquells que tinguin la seva comparsa guardada a casa. 

3. Patum free style: Per patumaires petits i grans barrejats en un mateix vídeo o foto.

4. Com Canalla!: Adults que vulguin aportar el seu gra de sorra fent la Patum.

5. Patum de la vella escola: Avis i àvies que tenen ganes de fer Patum i gravar un vídeo per demostrar que la Patum no té edat.

6. Patum des del balcó/petits reporters: Per aquells que viuen la patum d’una altra manera, es proposa agafar el micro i narrar la Patum. Fer-te una foto amb un micro o des del teu balcó vestit de patumaire.

7. Patum des de l’empostissat: Per a músics de totes les edats i els seus instruments. Es proposa que es gravin tocant la seva cançó preferida de la Patum.

8. Patum de comparsa: Si has participat en alguna comparsa en algun moment de la història de la Patum Infantil i tens una foto, penja-la. Que balles molt bé alguna comparsa? Doncs ensenya'n els passos a les xarxes socials. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#PatumInfantil#Ch20plaça Desde Montgat

Una publicación compartida de Esther Gomez Vila (@estherpintaitisora) el

Arxivat a