Castellar del Riu suspèn l'organització de l'Aplec del Pi de les Tres Branques per la Covid-19

La corporació municipal considera que "les prevencions sanitàries han de prevaldre davant de qualsevol altre consideració"

12 de juny del 2020
Actualitzat a la 13:30h
Aplec del Pi de les Tres Branques (arxiu).
Aplec del Pi de les Tres Branques (arxiu). | Pilar Màrquez Ambròs
L'Ajuntament de Castellar del Riu ha decidit suspendre el tradicional Aplec del Pi de les Tres Branques, que s'havia de celebrar el 19 de juliol. En aquests moment es desconeixen les mesures de distanciament social que es mantindran en aquella de data, "cosa que impedeix organitzar els diferents actes que encabia la festa". Ho ha considerat l'alcalde de Castellar del Riu, Adrià Solé. 

La corporació municipal de Castellar del Riu considera que "les prevencions sanitàries han de prevaldre davant de qualsevol altre consideració". Per aquest motiu, emplacen a les associacions que col·laboren en la festa "a retrobar-nos el 2021 amb il·lusió renovada". La decisió es va prendre en la sessió plenària tinguda el 27 de maig, si bé l'ajuntament ha tingut també diverses reunions amb les persones implicades en l'organització de la festa les darreres dues setmanes. 

L'actual format de l'Aplec del Pi de les Tres Branques manté la flama patriòtica, però no ha recuperat els temps d'esplendor dels anys 80 quan s'hi reunien milers de persones i era una cita marcada al calendari del catalanisme polític. L'arbre que mossèn Cinto Verdaguer va lloar el 1888, i que ha estat successivament enaltit com a símbol de la unitat dels Països Catalans, reuneix uns pocs centenars de persones cada any. Des de la multitudinària diada de 2014, l'aplec catalanista no ha aconseguit mantenir-se i el passat 2019 va reunir 400 persones. El 2014 va suposar tota una excepció a la tendència a la baixa dels últims anys, perquè la mutiliació del Pi i la proximitat de la Diada de la V i el 9-N van ajudar-la a aixecar momentàniament el vol.

L'any passat l'aplec va viure un any de transició a l'espera de reiventar-se a través de les entitats culturals, i fruit del treball de la nova Associació del Pi de les Tres Branques, presentada per donar impuls a l'aplec i organitzar activitats de difusió relacionades durant tot l'any. 
 

Aplec del Pi de les Tres Branques l'any 2018 (arxiu). Foto: Pilar Màrquez Ambròs