ERC Berguedà lamenta els fets de dimecres de Patum i demana no repetir-los a les festes majors d'estiu

Afirmen que s'acosten dies "de festes majors i revetlles, el bon temps i l'estiu", i que cal no repetir comportaments i actituds com les de dimecres a Berga

12 de juny del 2020
Actualitzat a la 13:02h
Salt de Maces improvisat a la plaça Maragall de Berga.
Salt de Maces improvisat a la plaça Maragall de Berga. | Cedida

Salt de Maces improvisat a la plaça Maragall de Berga. Foto: Cedida


Esquerra Republicana del Berguedà ha lamentat en un comunicat els actes que van passar dimecres a la nit de Berga, quan va haver-hi salts de Maces espontanis a la ciutat i grans concentracions de persones, coincidint amb el que hauria d'haver estat el primer dia de Patum. "Desitgem que no torni a passar", assegura la formació republicana en l'àmbit comarcal.

Esquerra ha posat de manifest que "la situació d'alarma sanitària en la que ens trobem, està lluny de desaparèixer de les nostres vides i ara és el moment de demostrar que com a comarca hem aprés dels errors i no volem repetir les esmentades imatges de Patum". Afirmen que s'acosten dies "de festes majors i revetlles, el bon temps i l'estiu", i que cal no repetir comportaments i actituds com els de dimecres a Berga.

El partit republicà ha apel·lat a la responsabilitat de la ciutadania: "totes i tots estem fent molt bona feina des de l'inici de la pandèmi,  i ens agradaria recordar aquest moment per la bona predisposició de la gent a seguir les recomanacions que venen des de la Generalitat", diuen.

Finalment, ERC Berguedà demana als patumaires que celebrin la festa de forma confinada, des de casa, per així poder tornar a gaudir-la en el futur.  "Demanem que la gent sigui conscient, sigui coherent, sigui responsable. Totes i tots volem disfrutar dels nostres pobles i de les seves festes i esperem que per molts anys les poguem seguir gaudint però aquest any toca celebrar-les a casa", recalquen. 
Arxivat a