Les associacions de veïns de Berga demanen que no se celebrin més Patums en grup al carrer

Rebutgen els fets d'aquest dimecres a la nit i emplacen la Policia Local "a portar a terme les mesures preventives necessàries"

11 de juny del 2020
Actualitzat a les 19:56h
Salt de Maces improvisat a la plaça Maragall de Berga.
Salt de Maces improvisat a la plaça Maragall de Berga. | Cedida

Salt de Maces improvisat a la plaça Maragall de Berga, anit. Foto: Cedida


Les associacions de veïns de Berga fan una crida a evitar Patums improvisades al carrer. "Des de les associacions i agrupacions de veïns de Berga demanem a les berguedanes i berguedanes que no celebrin aquesta Patum en grup al carrer i que segueixin les normes establertes i les recomanacions de l'Ajuntament de Berga i la Policia Local", han expressat en un comunicat. 

Els veïns també han emplaçat la Policia Local a "portar a terme les mesures preventives necessàries". 

La quinzena d'associacions de veïns de la ciutat consideren que és una falta de respecte a la festa, als patumaires, als professionals de la sanitat i seguretat, i a tothom qui s’estima la Patum i accepta amb resignació la situació actual, no seguir aquestes normes de convivència". 

"Volem fer públic el nostre rebuig a les trobades improvisades de persones durant la nit d’aquest dimecres a diversos carrers i places de Berga participant en simulacres patumaires. Aquests salts de Patum improvisats incompleixen les normes establertes per a la prevenció del Covid-19 a la nostra ciutat", recorden. 

"Totes les berguedanes i berguedans tenim ganes, anhel, recança, neguit i febre patumaire. Però considerem que la salut de les persones, de totes i tots nosaltres, és més important que la celebració de la festa que, segurament podrem gaudir de nou l’any vinent", afirmen.

També recorden que l'Ajuntament de Berga ha fet una crida a la celebració de la Patum confinada, a participar dels actes previstos que mantenen les normes de salut actuals "i a no fer grups i celebracions espontànies".
Arxivat a